Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

PARLAMENTUL A APROBAT COMPONENŢA NOMINALĂ A DELEGAŢIEI ÎN APCE

21.07.2005

Chişinău. Parlamentul a aprobat joi componenţa nominală a delegaţiei permanente în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE). Din ea vor face parte vicespicherul Maria Postoico (conducător), preşedintele Comisiei parlamentare pentru politică externă şi integrare europeană, Sergiu Stati, liderul fracţiunii Partidului Popular Creştin Democrat, Vlad Cubreacov, şi liderul fracţiunii Partidului Democrat, Dumitru Diacov.

Potrivit Agenţiei INFOTAG, locul rezervat în delegaţie fracţiunii Alianţa "Moldova Noastră" a rămas vacant, după ce majoritatea deputaţilor au respins candidatura liderului AMN, Serafim Urechean, susţinută doar de 18 deputaţi din Aalianţă.

Acum cîteva săptămîni, componenţa nominale a delegaţiei în APCE nu a putut fi aprobată tot pentru că majoritatea parlamentară a fost împotriva candidaturii lui Urechean. Deputaţii au afirmat că Urechean care este implicat în unele dosare penale nu poate reprezenta ţara la APCE şi obţine astfel imunitate europeană.

Pentru că mandatul vechii delegaţii în APCE expiră pe 6 septembrie, Legislativul urma să desemneze noii reprezentanţi ai Moldovei în forul european înainte să plece în vacanţă (1 august), altfel republica nu ar fi fost prezentă la sesiunea de toamnă a APCE, de la finele lunii septembrie.

Iniţial, se preconiza că delegaţia va fi condusă de Sergiu Stati, dar ulterior în funcţia respectivă a fost numită vicepreşedintele Parlamentului, Maria Postoico, pentru a demonstra importanţa pe care Moldova o acordă relaţiilor cu Consiliul Europei.

Reprezenţanţii AMN s-au arătat nemulţumiţi că liderul Alianţei nu este membru al delegaţiei. Leonid Bujor, deputat al AMN, a apreciat acest fapt drept "nedreptate", amintind că "este dreptul fracţiunii de a-şi delega reprezentantul în această delegaţie, iar Parlamentul trebuie doar să aprobe candidatura respectivă".

În opinia deputaţilor AMN, candidatura lui Serafim Urechean a fost respinsă din motive politice şi astfel "puterea continuă războiul rece cu cea mai numeroasă fracţiune de opoziţie, început încă în timpul campaniei electorale parlamentare".

Neincluderea lui Serafim Urechean în delegaţie "va afecta imaginea Moldovei în plan extern, în general, şi în Consiliul Europei, în particular", mai spun reprezentanţii AMN.

Adaugă comentariu

MAIB promotii