Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

GUVERNUL VA ACORDA AJUTOR PERSOANELOR ŞI LOCALITĂŢILOR AFECTATE DE PLOI PE 18-19 AUGUST

24.08.2005

Chişinău. Cele 24 de case din municipiul Chişinău, care au fost distruse complet de ploile din săptămîna trecută, vor fi construite din nou şi date în exploatare " la cheie" familiilor sinistrate, pînă la 10 octombrie curent.

Potrivit Agenţiei INFOTAG, Guvernul a aprobat miercuri un set de măsuri urgente privind repararea pagubelor provocate de ploile cu grindină şi furtună, din 18-19 august curent, şi ajutorarea persoanelor şi localităţilor sinistrate.

Premierul Vasile Tarlev a spus că responsabilitatea pentru reconstrucţia celor 24 de obiective va fi atribuită Agenţiei pentru Dezvoltare Regională. Lucrările vor fi finanţate de la bugetul de stat, bugetele locale şi din banii acordaţi de sponsori.

Familiile ale căror case au fost distruse complet vor beneficia de compensaţii în mărime de 5 mii lei pentru fiecare membru al familiei, iar cele ale căror case au fost deteriorate parţial şi pot fi restabilite (în oraşul Chişinău şi în suburbia Grătieşti a municipiului) vor primi, la prima etapă, ajutoare financiare în sumă de 3 mii lei, 1 mie lei sau 500 lei, în funcţie de mărimea pagubelor.

Tot pentru ajutorarea sinistraţilor din fondul de rezervă al Guvernului vor fi alocate ajutoare financiare în sumă de 80 mii lei consiliului raional Briceni şi 65 mii lei - consiliului municipal Bălţi. Acestea şi alte localităţi din nordul şi centrul republici (raioanele Edineţ, Rîşcani , Nisporeni ş. a.) au fost cel mai mult lovite de calamităţi.

De asemenea din rezerva de stat vor fi distribuite materiale de construcţie, unele deja au fost expediate. Astfel , în raionul Rîşcani, afectat de o furtună puternică, au fost trimise miercuri 3000 de foi de ardezie şi 250 metri pătraţi de sticlă, alte materiale.

În prezent toate peroanele rămase fără acoperiş sînt cazate temporar în şcoli şi grădiniţe, aprovizionate cu apă şi alimente. A fost deschis un cont special pentru colectarea donaţiilor băneşti, iar Agenţia Resurse Materiale, Achiziţii Publice şi Ajutoare Umanitare recepţionează de la populaţie produse alimentare, pături şi alte obiecte de primă necesitate pentru sinistraţi.

La a doua etapă vor fi estimate pierderile în sectorul agrar. S-a constatat, că în pofida nenumăratelor apeluri făcute de Guvern, de Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare, multe gospodării agricole nu au poliţe de asigurare. Totuşi, ele vor fi susţinute, în măsura posibilităţilor.

Prim-ministru a dat o apreciere înaltă activităţii Serviciului Antigrindină, "care, dacă nu ar fi acţionat la modul adecvat, 75% din recoltă în agricultură ar fi fost distrusă", precum şi activităţii subdiviziunilor Ministerului Afacerilor Interne, ale Serviciului pentru situaţii excepţionale, militarilor, altor structuri. Datorită acţiunilor lor coordonate pierderile de vieţi omeneşti au fost evitate.

Adaugă comentariu

MAIB promotii