Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

PROBLEMA TRANSNISTREANĂ A FOST SUBIECTUL PRINCIPAL AL ÎNTREVEDERILOR PE CARE PREŞEDINTELE MOLDOVEAN LE-A AVUT LA NEW YORK

19.09.2005

Chişinău. Problema rezolvării conflictului transnistrean a fost una principală printre chestiunile pe care Preşedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, le-a abordat în timpul întrevederilor pe care le-a avut la New York, în săptămîna trecută. Agenţia INFOTAG transmite cu referire la serviciul de presă al şefului statului, că Vladimir Voronin a discutat această problemă cu Consilierul Principal pentru Eurasia de la Departamentul de Stat al SUA, Steven Mann.

Părţile au examinat recentele iniţiative lansate de Chişinău, în contextul implementării planului ucrainean de rezolvare a conflictului transnistrean; criteriile de democratizare şi demilitarizare a regiunii transnistrene, stipulate în declaraţiile Legislativului din 10 iunie 2005, precum şi legea cu privire la principiile de bază ale statutului juridic special al localităţilor din stînga Nistrului, adoptată pe 22 iulie 2005. Interlocutorii au făcut un schimb de opinii referitor la măsurile de asigurare a garanţiilor sociale pentru populaţia din regiunea transnistreană.

Reprezentantul Departamentului de Stat al SUA şi-a declarat sprijinul pentru eforturile Moldovei privind reintegrarea ţării şi a aprobat ideea antrenării SUA în procesul de negocieri. El a mai subliniat importanţa conferinţei internaţionale în problema transnistreană, programată pentru 28-30 septembrie.

În alocuţiunea rostită în cadrul dialogului public al şefilor de stat, organizat de Asociaţia barourilor de avocaţi din oraşul New York, preşedintele Vladimir Voronin a informat despre documentele pentru rezolvarea problemei transnistrene, pe care le-a adoptat Legislativul de la Chişinău.

El a menţionat că eforturile pentru reglementarea problemei transnistrene îşi vor putea atinge numai în condiţiile unei decizii ferme, constructive şi democratice din partea Rusiei şi Ucrainei. Vladimir Voronin a apreciat că după ce UE şi SUA s-au implicat în rezolvarea acestei probleme importante, s-au conturat orizonturi noi.

La cea de-a 60-a sesiune a Adunării Generale a ONU din New York preşedintele Vladimir Voronin a semnat mai multe acorduri internaţionale referitoare la combaterea crimei organizate transnaţionale, prevenirea şi combaterea traficului de fiinţe umane, protocoale facultative la Pactul internaţional cu privire la drepturile civile şi politice, precum şi la Convenţia împotriva torturii şi altor tratamente inumane sau umilitoare.

Adaugă comentariu

MAIB promotii