Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

ALEGERILE REPETATE PENTRU FUNCŢIA DE PRIMAR DE CHIŞINĂU AU FOST INVALIDATE DIN CAUZA ABSENTEISMULUI

12.12.2005

Chişinău. Alegerile repetate pentru funcţia de primar de Chişinău care au avut loc duminică au fost invalidate din caza absenteismului alegătorilor. La urne s-au prezentat doar circa 22,6% din 571 767 de alegători cu drept de vot, incluşi pe liste, transmite Agenţia INFOTAG.

Au fost deschise 283 de secţii de votare, din care 50 - în suburbiile Chişinăului. Comisia Electorală Centrală (CEC) a acreditat la alegeri 247 de observatori locali şi străini.

Datele preliminare arată că primarul interimar de Chişinău, Vasile Ursu, a acumulat cele mai multe sufragii ale alegătorilor - 52,9%. El este urmat de candidatul Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, cu 35,62%. Valeri Crîlov (Blocul Electoral "Patria-Rodina-Ravnopravie") a acumulat 6,9% din voturi, Oleg Cernei (Partidul Ecologist) - 3,5%, Gheorghe Sima (Uniunea Muncii "Patria-Rodina") - 1,04%.

Agenţia INFOTAG a informat anterior că alţi trei candidaţi - Eduard Muşuc (Partidul Social-Democrat), Olga Nicolenco (Partidul Social-Liberal) şi Mircea Rusu (Alianţa "Moldova Noastră") şi-au retras candidatura cu cinci zile înainte de alegeri, considerînd că acestea vor fi, la sigur, invalidate.

Prin legislaţia în vigoare, alegerile sînt validate, dacă peste o treime din numărul alegătorilor incluşi pe listele electorale s-au prezentat la urne.

Într-un interviu acordat presei, duminică, la secţia de votare, Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Marian Lupu, a declarat că a obosit să participe la alegeri în anul curent şi că în legislativ există un consens în privinţa reducerii sau anulării limitei de prezenţă la scrutin. "Parlamentul trebuie să adopte o decizie în acest sens, pentru ca cei care doresc să participe la alegeri să poată alege", a spus Lupu.

Scrutinul de duminică a fost al patrulea din acest an, după cele din 10 şi 24 iulie şi 27 noiembrie, de asemenea invalidate din cauza absenteismului.

Funcţia de Primar General de Chişinău a devenit disponibilă în aprilie 2005, după ce fostul primar Serafim Urechean, lider al Alianţei de opoziţie "Moldova Noastră", care a condus administraţia capitalei timp de 11 ani, a renunţat benevol la mandatul de primar în favoarea celui de lider al unicii fracţiuni parlamentare de opoziţie.

Adaugă comentariu

MAIB promotii