Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

R.MOLDOVA ŞI TURCIA SÎNT INTERESATE DE CONSOLIDAREA DIALOGULUI INTERPARLAMENTAR

12.06.2006

Chişinău. Parlamentele Republicii Moldova şi al Turciei urmează să aibă un rol activ în intensificarea relaţiilor social-economice, politice şi culturale dintre cele două state, precum şi în sprijinirea unor proiecte şi investiţii comune, s-a menţionat, luni, în cadrul unei întrevederi a Preşedintelui Parlamentului, Marian Lupu, cu Ali Dincer, vicepreşedinte al Marii Adunări Naţionale a Turciei, aflat într-o vizită oficială la Chişinău.

Agenţia INFOTAG transmite cu referire la Serviciul de Presă şi Imagine al Legislativului că Marian Lupu şi-a exprimat speranţa că vizita oficialului turc va contribui la dezvoltarea şi consolidarea relaţiilor bilaterale dintre cele 2 state, întrucît Turcia este un partener deosebit de important pentru R.Moldova, pe dimensiunea raporturilor bilaterale, precum şi în contextul cooperării regionale şi internaţionale. Spicherul s-a pronunţat pentru intensificarea instrumentelor oferite de diplomaţia parlamentară în vederea stabilirii unui dialog permanent politic sincer şi a unor contacte mai active între oamenii de afaceri moldoveni şi turci.

Oficialul turc a menţionat necesitatea valorificării mai eficiente a oportunităţilor de afaceri dintre cele două ţări, subliniind că mediile de afaceri din Turcia sînt interesate de derularea unor proiecte şi a unor investiţii în R. Moldova, inclusiv în domeniul agricol. Ali Dincer a exprimat sprijinul şi suportul Turciei pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova şi susţinerea poziţiei oficiale a Chişinăului.

Marian Lupu a exprimat gratitudine Turciei pentru susţinerea Moldovei în procesul de aderare cu statut de membru cu drepturi depline la Procesul de Cooperare în Europa de Sud-Est (SEECP) şi în intenţia de a obţine acelaşi statut în cadrul CEFTA. Spicherul a adresat mulţumiri autorităţilor Turciei pentru proiectele realizate în republică de către Agenţia Turcă pentru Dezvoltare Internaţională (TICA).

Adaugă comentariu

MAIB promotii