Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

"ORANGE" VA INVESTI $80 MLN. ÎN R.MOLDOVA

20.06.2006

Chişinău. După ce compania "Voxtel" a fost inclusă în componenţa grupului internaţional de companii "Orange", acesta îşi va dubla investiţiile în Republica Moldova pînă la $80 mln., în următorii 5 ani. Aceasta va permite extinderea acoperirii cu serviciile de telefonie mobilă, prestarea unor noi servicii, optimizarea tarifelor şi sporirea calităţii lor, a anunţat, marţi, preşedintele grupului, Brigitte Bourgoin, în cadrul unei întrevederi cu Preşedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin.

Potrivit serviciului de presă al şefului statului, citat de Agenţia INFOTAG, Bourgoin a informat că "Orange" activează în 17 ţări europene, de aceea acceptarea "Voxtel" în acest grup internaţional de companii constituie, de fapt, o recunoaştere a apropierii Republicii Moldova de standardele Uniunii Europene în acest domeniu, o apreciere a eforturilor întreprinse de autorităţile moldoveneşti în acest sens.

Preşedintele "Orange" i l-a prezentat şefului statului pe Bruno Dutoit, succesorul actualului director al "Voxtel", Francis Gelibter, care va prelua conducerea companiei începînd cu luna august curent.

Preşedintele Vladimir Voronin şi-a exprimat convingerea că includerea companiei "Voxtel" în grupul "Orange" va constitui un pas important în direcţia sporirii calităţii serviciilor de telefonie mobilă în republică. El a accentuat că vede perspectiva dezvoltării telefoniei mobile în Republica Moldova prin asigurarea acoperirii integrale a ţarii cu aceste servicii şi a accesului tuturor categoriilor de cetăţeni la telefonia mobilă, optimizarea costurilor acestor servicii. Şeful statului a declarat că autorităţile moldoveneşti sînt disponibile şi în continuare să conlucreze eficient cu companiile europene, ale căror investiţii contribuie la modernizarea economiei naţionale.

Agenţia INFOTAG a mai relatat, anterior, că în aprilie, acţionarii "Voxtel" au decis schimbarea denumirii companiei în "Оrange". "Оrange" este unul dintre liderii mondiali în telefonia mobilă şi este o întreprindere-fiică a grupului "France Telecom". La sfîrşitul anului 2005, "France Telecom Оrange" avea peste 80 mln. de clienţi ai telefoniei mobile. În luna februarie, "France Telecom Mobiles" a răscumpărat de la "Moldtelecom" SA 10% din acţiunile "Voxtel". Acum, circa 30% din acţiunile companiei sînt deţinute de către "Moldavian Mobile Telephone Bis", 5% - de către Corporaţia Financiară Internaţională (IFC), iar restul - de către "Orange Romania".

INFOTAG precizează: Compania "Voxtel" operează pe piaţa R.Moldova din anul 1998, iar la începutul anului 2006 avea o cotă de piaţă de 60,5%. "Voxtel" are circa 700 mii de abonaţi (persoane fizice şi agenţi economici).

Adaugă comentariu

MAIB promotii