Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

PARLAMENTUL A ADOPTAT, ÎN PRIMA LECTURĂ, UN PROIECT DE LEGE PENTRU STIMULAREA ACTIVITĂŢII DE ÎNTREPRINZĂTOR

22.06.2006

Chişinău. Parlamentul Republicii Moldova a adoptat, în şedinţa de joi, 22 iunie, un proiect de lege privind stimularea activităţii de întreprinzător şi atragerea investiţiilor, în prima lectură. Cabinetul de Miniştri susţine că adoptarea noului act legislativ este o necesitate în condiţiile în care multe legi au fost depăşite de timp, iar altele au fost abrogate în cadrul reformei cadrului legislativ, după "principiul ghilotinei", transmite Agenţia INFOTAG.

Ministrul Economiei şi Comerţului, Valeriu Lazăr, care a prezentat proiectul de lege în numele Guvernului, a subliniat că documentul conţine mai multe prevederi noi ca principiu şi care simplifică activitatea oamenilor de afaceri. În special, toate litigiile dintre stat şi agenţii economici trebuie rezolvate în beneficiul celor din urmă. În plus, procedura de verificare a agenţilor economici va fi mai simplă, iar cheltuielile suplimentare, care se vor impune în cadrul verificărilor, vor trebui suportate de către stat, şi nu de cel controlat, a accentuat Lazăr.

El a mai informat că, prin proiectul de lege propus, activitatea unei întreprinderi poate fi suspendată doar în cazuri excepţionale, pe cel mult 3 zile şi doar în temeiul deciziei judiciare corespunzătoare. Ministrul s-a arătat convins că documentul va schimba cardinal politica statului în domeniul reglementării activităţii de întreprinzător, va favoriza dezvoltarea afacerilor şi atragerea investiţiilor.

Legislatorii, inclusiv de opoziţie, au căzut de acord cu necesitatea adoptării documentului. Totodată, deputaţii Valeriu Cosarciuc (Alianţa "Moldova Noastră") şi Dumitru Braghiş (Partidul Democraţiei Sociale) au pus la îndoială capacitatea noului proiect de lege de a înlătura impedimentele existente în dezvoltarea afacerilor. Cosarciuc a afirmat, în special, că se impune simplificarea la maximum a procedurii de obţinere a documentelor şi avizelor necesare înregistrării întreprinderii, reglementarea controalelor, astfel ca toate verificările care nu au legătură cu fiscul să aibă un caracter exclusiv consultativ. Braghiş a opinat că anume aceste aspecte favorizează extinderea corupţiei în republică şi şi-a exprimat speranţa că legea adoptată va sprijini depăşirea corupţiei în fapte, şi nu în vorbe, "cum are loc în prezent".

În final, documentul a fost adoptat cu 62 de voturi pro şi 9 - contra. Parlamentarii au adoptat în aceeaşi şedinţă, cu majoritatea voturilor, proiectul de lege cu privire la susţinerea întreprinderilor din businessul mic şi mijlociu, în prima lectură.

Adaugă comentariu

MAIB promotii