Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

GUVERNUL VA COMPENSA POPULAŢIEI O PARTE DIN CHELTUIELILE LEGATE DE SCUMPIREA GAZELOR

04.07.2006

Chişinău. Guvernul Republicii Moldova va elabora măsuri pentru a compensa populaţiei o parte din cheltuielile legate de creşterea preţului la gaze.

Într-un comunicat oficial al Cabinetului de Miniştri din 3 iulie, citat de Agenţia INFOTAG se menţionează că, pentru a diminua impactul creşterii tarifelor la gaze asupra consumatorilor casnici, Executivul va întreprinde măsurile necesare în vederea acordării de compensaţii parţiale, nominative ale cheltuielilor suplimentare, rezultate din scumpire. Astfel, pentru consumatorii casnici, creşterea preţului pentru primii 30 de metri cubi de gaze va constitui 25%. Suplimentar, vor fi plătite în continuare compensaţii nominative pentru 11 categorii de consumatori casnici cu venituri mici, conform legislaţiei în vigoare, în proporţie de 50% şi 25% din tariful stabilit, se arată în comunicat.

Serviciul de presă al Guvernului aminteşte că, din 1 iulie, preţul gazelor naturale furnizate Moldovei se va dubla comparativ cu anul 2005, pînă la $160 pe mia de metri cubi, şi că preţurile au fost stabilite în urma unor negocieri dificile cu concernul rus "Gazprom". În timpul negocierilor, datorită poziţiei ferme a Chişinăului, a putut fi păstrat patrimoniul statului, nu s-au comercializat proprietăţi şi nu a fost diminuată cota statului în activele sistemului energetic al R.Moldova.

Conform preţului stabilit, Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică va calcula tarifele pentru livrarea gazelor naturale pentru toate categoriile de consumatori din ţară, prin care toate tarifele urmează să crească proporţional cu scumpirea gazelor importate.

Mai înainte, Premierul Vasile Tarlev declarase presei că, condiţiile finale de livrare a gazelor ruseşti în republică vor fi stabilite toamna şi că un grup mixt de experţi, reprezentînd R.Moldova şi "Gazprom", vor elabora, pînă la sfîrşitul lunii septembrie, proiectul contractului de livrare a gazelor, pe termen de 10 ani. Prin contractul precedent, semnat la 31 martie şi expirat la 1 iulie, R.Moldova a beneficiat de gaze la preţul de $110. În anul 2005, Moldova a importat 2,8 mlrd. mc de gaze naturale. De asemenea, Rusia a tranzitat prin teritoriul moldovenesc, spre Europa, 25,3 mlrd. mc.

Adaugă comentariu

MAIB promotii