Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

VLADIMIR VORONIN SUSŢINE CĂ "POPORUL NOSTRU A DEMONSTRAT CĂ MERITĂ SĂ FIE UN POPOR CU PROPRIA STATALITATE"...

27.08.2006

Chişinău."Poporul nostru a demonstrat că merită să fie un popor cu propria statalitate, că 27 august 1991 n-a fost un capriciu întîmplător al istoriei, ci o provocare ce s-a impus cu putere de lege de a proceda la îndeplinirea unei noi misiuni cetăţeneşti" - a declarat preşedintele Vladimir Voronin sîmbătă seara, în cadrul unei şedinţe festive la Palatul Naţional cu ocazia celei de-a 15-ea aniversări de la proclamarea independenţei Republicii Moldova.

După cum relatează agenţia INFOTAG, şeful statului a spus că, "chiar dacă atunci, cu 15 ani în urmă, noi nu eram nici pe departe unanimi în părerile noastre cu privire la aceea ce înseamnă independenţă, ce înseamnă suveranitate, ce înseamnă libertăţi cetăţeneşti, este important faptul că noi, în cele din urmă, am reuşit să ajungem la unanimitate de păreri în această privinţă".

"Am realizat această unanimitate în procesul înaintării noastre pline de pericole de tot felul spre un scop măreţ şi nobil - edificarea Moldovei ca ţară, ca economie, ca societate. Astăzi putem declara cu toată fermitatea că pe această cale noi am reuşit să repurtăm o victorie! Teribilul seism politic, care s-a produs acum 15 ani în spaţiul fostei Uniuni Sovietice, a rămas în trecut. Panica, haosul, confruntarea înverşunată dintre diferite idei divergente, care ne chemau într-un trecut sau în altul, s-au consumat definitiv. Acum ţara trăieşte cu viitorul, cu noi speranţe, care sînt inseparabile de numele Moldovei, de însuşi statul nostru" - a menţionat el.

În opinia preşedintelui, Moldova e pe cale să devină "o ţară de succes", ceea ce înseamnă "o ţară europeană cu înalte standarde sociale, cu largi libertăţi, o ţară cu un dinamism economic înalt şi cu o creştere culturală continuă".

Vladimir Voronin consideră că "istoria a fost nedreaptă faţă de cei care, în 1991, au acceptat provocarea dezvoltării independente". El a precizat că îi are în vedere pe deputaţii în Sovietul Suprem al Republicii Sovietice Socialiste Moldoveneşti, care au adoptat Declaraţia de Independenţă a Moldovei". Şeful statului a propus ca Parlamentul să-i egaleze în drepturi şi în facilităţi pe toţi deputaţii în Sovietul Suprem de legislatura a XII-a cu deputaţii în Parlamentul Moldovei de toate legislaturile următoare. În opinia sa, "aceşti oameni merită o atare recunoştinţă din partea ţării lor".

"Într-adevăr, a venit timpul să adunăm pietrele. A venit timpul să renunţăm pentru totdeauna la acele deprinderi din trecut, care ne împiedică să construim viitorul" - a spus Vladimir Voronin.

El a menţionat că este optimist şi speră că "pentru ţara noastră, încercările grele, supraomeneşti se apropie de sfîrşit".

"În biografia patriei noastre se deschide o nouă pagină. Sînt convins că la capătul următorilor 15 ani compatrioţii noştri, şi cei din Chişinău, şi cei din Tiraspol, şi cei din Comrat, vor spune cu mîndrie - noi sîntem cetăţeni ai Moldovei, sîntem cetăţeni ai unui stat prosper, democratic şi european, noi sîntem cetăţeni ai Europei" - a declarat şeful statului.

Adaugă comentariu

MAIB promotii