Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

R.MOLDOVA VA PLĂTI UN PREŢ DE $170 PE MIA DE METRI CUBI DE GAZE, ÎN ANUL 2007

20.12.2006

Chişinău. În anul 2007, R.Moldova va achiziţiona gaze naturale de la concernul rus "Gazprom" la preţul de $170 pe mia de metri cubi, mai mare cu $10 faţă de cel anterior, a declarat Preşedintele Vladimir Voronin, în conferinţa de presă din 20 decembrie.

Potrivit Agenţiei INFOTAG, şeful statului a precizat că, avînd în vedere taxa pe valoarea adăugată şi plăţile pentru tranzitul cu gaze ruseşti prin teritoriul republicii spre Balcani, costul gazelor va fi mai mic decît preţul fix de $170. Voronin a declarat că ţara nu are alternativă în privinţa importurilor de gaze naturale, pentru că le obţine dintr-o singură conductă, cea a "Gazprom"-ului, prin care gazele se livrează tuturor ţărilor CSI, precum şi din Europa. Voronin i-a atenţionat pe jurnalişti asupra faptului că Moldova nu poate obţine un preţ la gaze mai mic decît cel pe care i-l plătesc furnizorului rus toţi ceilalţi consumatori. "Nimeni nu ne va separa din gazoduct ca să ne ofere gaz mai ieftin", a subliniat el.

Preşedintele a informat că, în următorii 5 ani, preţul gazelor naturale pentru R.Moldova va atinge media europeană. El a spus că este necesară elaborarea, în colaborare cu "Gazprom", a unor proiecte de investiţii mixte care să facă posibilă fabricarea produselor şi comercializarea în comun a acestora în Moldova şi peste hotare; că Chişinăul a oferit "Gazprom"-ului şi RAO "EES Rossii" mai multe proiecte a căror implementare oferă oportunităţi de producere mixtă a unor mărfuri pentru export. Cît priveşte Centrala Electrică din Cuciurgan, proprietate a RAO "EES Rossii", Moldova a propus companiei să înregistreze întreprinderea la Chişinău şi să exporte energia electrică în calitate de produs fabricat în Moldova.

Vladimir Voronin a accentuat că doar această abordare va oferi o sporire cu 300% a securităţii energetice a Moldovei. El a lăsat să se înţeleagă că în pachetul de proiecte de investiţii pentru Rusia există şi o soluţie pentru problema proprietăţilor de pe teritoriul Transnistriei şi a menţionat că nimeni altul, în afară de R.Moldova, nu va putea garanta pentru existenţa proprietăţilor în această regiune a republicii.

Adaugă comentariu

MAIB promotii