Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

PRIMĂRIA DE CHIŞINĂU ÎI VA COMPENSA "TERMOCOM"-ULUI COSTURILE DE PRODUCERE A ENERGIEI TERMICE

25.12.2006

Chişinău. După ce tarifele la gaze au crescut, preţul de cost al energiei termice s-a majorat de la 233 pînă la 560 lei la o gigacalorie, astfel că, în iarna curentă, Primăria de Chişinău îi va restitui societăţii "Termocom" diferenţa dintre tariful actual la căldură şi costurile reale pentru producerea şi livrarea acesteia, a declarat, luni, Primarul General interimar de Chişinău, Vasile Ursu, în şedinţa operativă a Primăriei.

Potrivit Agenţiei INFOTAG, responsabilul a spus că Consiliul Municipal Chişinău va studia, în şedinţa sa din 26 decembrie, posibilitatea alocării de la bugetul municipal a fondurilor necesare furnizorului de căldură, pentru lunile octombrie-decembrie, "Termocom" urmînd să prezinte calculele asupra cantităţilor de căldură, livrate populaţiei, în acest an. Ursu a promis că în această iarnă consumatorii nu vor simţi scumpirea energiei termice, datorită sprijinului de la buget, dar şi-a exprimat speranţa că o parte din cheltuieli vor fi acoperite de la bugetul de stat. Totuşi, creşterea tarifelor la energia termică în mod inevitabil îi va afecta pe consumatori în viitor, aşa că pînă la viitorul sezon rece va trebui elaborat un mecanism de acordare a compensaţiilor nominative, a spus Ursu.

Mihail Arussoi, director comercial "Termocom", a informat că întreprinderea nu are fonduri pentru a achita costul gazelor, iar furnizorul cere ca plăţile să fie făcute la timp. În aceste condiţii, Chişinăul riscă să rămînă fără căldură. În acest an, în temeiul scrisorilor de garanţie, primite de la locatarii a 120 de blocuri cu un nivel redus de achitare a consumului de căldură în iarna trecută, societatea a conectat casele la reţeaua de termificare. Dar locatarii nu achită restanţele pe iarna trecută şi nici chiar plăţile curente. "Termocom" va deconecta de la reţea 29 de blocuri de locuit care şi-au plătit facturile pentru lunile octombrie-noiembrie în proporţie de pînă la 20%.

Ursu a declarat că Primăria nu se poate angaja să achite datoriile locatarilor şi le-a cerut conducătorilor de preturi să lucreze mai minuţios cu datornicii.

Adaugă comentariu

MAIB promotii