Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

SCURTE INTERVIURI DE ANUL NOU, ACORDATE AGENŢIEI INFOTAG

27.12.2006

*(În ajunul sărbătorilor de iarnă, reporterii Agenţiei i-au întrebat pe protagoniştii publicaţiilor lor cum a fost pentru ei anul 2006 şi cu ce speranţe ei întîmpină anul 2007).

* Grigori POLICINSCHI, preşedintele raionului Dubăsari:

Acest an a fost marcat de multe evenimente pentru raion: inaugurarea centrului de odihnă a tinerilor şi copiilor la Coşniţa, a centrului sănătăţii la Ustia, a monumentului în memoria celor căzuţi pe capul de pod Coşniţa, în 1992. Am încheiat gazificarea raionului, am arat toate 6 mii ha de teren agricol, amplasate după şoseaua Tiraspol-Rîbniţa pe care autorităţile autoproclamatei RMN timp de cîţiva ani nu ne-au lăsat să le cultivăm. Am semănat culturi de toamnă pe 1,7 mii ha.

De la anul 2007 aşteptăm o creştere a indicatorilor economici ai gospodăriilor şi întreprinderilor, sperăm la intrări de investiţii. Am dori ca la conducerea primăriilor să vină oameni care merită, buni gospodari, capabili să îmbunătăţească economia raionului şi traiul locuitorilor lui.

* Vladimir BOGOEV, vicedirector al întreprinderii "Calea Ferată din Moldova":

Evenimentul principal pentru CFM a fost deschiderea unei uzine proprii de producere a traverselor din beton armat, datorită căreia costurile de achiziţie a acestora peste hotare s-au redus substanţial. Din păcate, am avut probleme cu traficul de pasageri, ca urmare a reparaţiilor de la podul Moghiliov-Podolski. Cu atît mai mare este plăcerea să constatăm că la finele anului am reuşit să le rezolvăm cu ajutorul colegilor ucraineni şi ruşi.

De la anul 2007 aşteptăm stabilitate în activitate, să nu avem surprize neplăcute. Sperăm ca înţelegerile la care am ajuns cu partenerii din Ucraina şi Rusia să devină garanţia unui trafic feroviar sigur şi calitativ pe toate direcţiile.

*Alexandru MUNTEANU, şeful Inspectoratului de Stat pentru Supravegherea Asigurărilor şi a Fondurilor de Pensii Nestatale:

Anul care expiră a fost foarte bogat în evenimente pentru piaţa asigurărilor. A început dialogul constructiv în interiorul pieţei - a avut loc prima conferinţă a asigurătorilor, dar lucrul principal este că statul a dat un semnal bun participanţilor la piaţă, adoptînd două documente fundamentale concomitent - legea asigurărilor şi cea a asigurărilor obligatorii de răspundere civilă.

În 2006, în premieră, plăţile de asigurare ale companiilor au depăşit 100 mln. lei, dovadă că populaţia începe să simtă efectul investiţiilor sale în asigurări. În premieră, pe piaţă s-a produs o schimbare de lider. Mie personal îmi face o mare plăcere să conchid că mica noastră echipă nu în zadar a iniţiat această reformă.

Anul 2007 va fi foarte complicat pentru inspectorat şi participanţii la piaţă: vom avea de implementat legile, de elaborat peste 20 de acte normative noi, companiile vor trebui să depună eforturi pentru a se încadra în legislaţie - să găsească investitori şi fonduri proprii. Pînă la finele anului, capitalul normativ trebuie să atingă nivelul de 4 mln. lei, deci, circa 10 companii trebuie să se determine chiar azi ce să facă cu businessul lor - să se dizolve, să se reorganizeze prin asociere sau să se vîndă. Inspectoratul nostru de asemenea va trebui să se reorganizeze în cadrul legii privind înfiinţarea unei autorităţi unice de control al pieţei serviciilor financiare.

Adaugă comentariu

MAIB promotii