Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

IFPS VA ORGANIZA O LOTERIE CU BONURI DE CASĂ

16.02.2007

Chişinău. Inspectoratul Fiscal Principal de Stat (IFPS), reaminteşte consumatorilor să solicite bonul de casă, atunci cînd cumpără vreun produs sau li se prestează vreun serviciu în unităţile de comerţ şi servicii. Ulterior, bonurile vor putea fi schimbate pe bilete de loterie la inspectoratele fiscale teritoriale.

Potrivit Agenţiei INFOTAG, Sergiu Puşcuţă, şeful IFPS a menţionat că angajaţii fiscului elaborează un regulament de desfăşurare a loteriilor, care va stabili numărul bonurilor de casă, necesare obţinerii unui bilet de loterie, alte aspecte. Cîştigătorii loteriei vor obţine premii, iar cheltuielile pentru organizarea unor astfel de acţiuni vor fi acoperite din surse bugetare.

Seful IFPS a informat că, în urma unei analize sistematice a activităţii agenţilor economici din comerţ şi prestări de servicii s-a constatat că în aceste domenii există un risc sporit de evaziune fiscală. Pentru a combate asemenea fenomene, în anul trecut, au fost instituite 140 de posturi fiscale periodice la restaurante, baruri, benzinării, depozite en gros. Datorită activităţii posturilor, care au monitorizat veniturile agenţilor economici şi contabilizarea acestora (fără a se implica în activitatea unităţilor), cifra de afaceri a agenţilor economici verificaţi a crescut de 2-3 ori, iar în mun. Chişinău - chiar de 10-20 ori, respectiv, majorîndu-se şi impozitele achitate la buget.

De asemenea, a fost iniţiată paşaportizarea unităţilor de comerţ şi prestări servicii. Acestea au fost luate în evidenţă, se colectează date privind amplasarea lor, suprafeţele, licenţele şi autorizaţiile de care dispun contribuabilii respectivi. În scopul evidenţei maşinilor de casă şi control cu memorie fiscală, se face sigilarea acestora cu etichete adezive cu însemne de protecţie. La propunerea IFPS, amenda pentru neutilizarea maşinilor de casă şi control a fost majorată de peste 3 ori (6 mii lei). Modificarea respectivă la Codul Fiscal a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2007.

"Totuşi, aceste măsuri nu vor avea efectul scontat dacă consumatorii nu vor da dovadă de o anumită vigilenţă. Cerînd bonul de casă, ei îi disciplinează pe comercianţi. Sperăm ca aceste loterii, organizare în baza bonurilor de casă, să se bucure de popularitate", a mai adăugat şeful IFPS.

Adaugă comentariu

MAIB promotii