Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

GUVERNUL A APROBAT REGULAMENTUL PRIVIND IMPLEMENTAREA ACORDULUI INTERBUS

22.03.2007

Chişinău. Cabinetul de Miniştri a aprobat, miercuri, Regulamentul pentru implementarea Acordului cu privire la transportul internaţional ocazional de călători cu autocarul (INTERBUS), semnat la Bruxelles, la 28 septembrie 2000.

Potrivit Agenţiei INFOTAG, în calitate de responsabil de implementarea Acordului a fost desemnat Ministerul Transporturilor şi Gospodăriei Drumurilor, care va prezenta propuneri de modificare a cadrului legislativ în vederea stabilirii responsabilităţii agenţilor transportatori autohtoni şi străini pentru nerespectarea prevederilor Acordului.

Vasile Ursu, ministrul Transporturilor şi Gospodăriei Drumurilor, a afirmat că prevederile acordului se implementează cu întîrziere în R.Moldova. Parametrii stabiliţi în acord pentru unităţile de transport şi transportatori vin să asigure securitatea călătorilor care utilizează acest tip de transport. Dreptul de a efectua transporturi auto internaţionale ocazionale de călători îl au transportatorii autohtoni şi străini, autorizaţi de organele competente ale ţărilor-membre. Ministerul Transporturilor îi va include pe transportatorii autohtoni care efectuează transporturi auto internaţionale ocazionale într-un Registru special, specificînd numărul unităţilor de transport care pot fi utilizate, potrivit garanţiilor financiare prezentate. Călătoriile ocazionale pot fi efectuate cu unităţi de transport înmatriculate pentru prima dată la 1 octombrie 1998 (euro I) şi cu o capacitate de transportare de cel puţin 9 persoane.

În Registru vor fi incluşi transportatorii care îndeplinesc cerinţele de onorabilitate, capacitate financiară şi competenţă profesională. Condiţia de onorabilitate se va considera îndeplinită dacă agentul respectiv nu este implicat într-o procedură de dizolvare sau insolvabilitate (confirmarea se va face printr-o declaraţie proprie scrisă). Drept dovadă asupra îndeplinirii capacităţii financiare va servi capitalul lichid al întreprinderii, confirmat printr-o copie de pe ultimul raport financiar sau o garanţie financiară bancară pe o perioadă de 1 an. Valoarea garanţiei va fi de 9000 euro pentru primul vehicul şi 5000 pentru fiecare dintre celelalte vehicule.

Condiţia de competenţă profesională se consideră îndeplinită dacă şoferul posedă un document (legitimaţia de şofer), eliberat de un centru de şoferie licenţiat, potrivit legislaţiei în vigoare şi a susţinut un test special. Regulamentul prevede modalităţile de completare a carnetului cu foi de parcurs, serviciile ocazionale liberalizate, alte aspecte de efectuare a transporturilor internaţionale ocazionale de călători cu autocarul sau autobuzul. "Călătoriile sînt ocazionale, dar reglementările trebuie să fie clar stipulate şi respectate de toţi transportatorii, care participă la rute, căci e vorba de viaţa oamenilor", a subliniat ministrul Ursu.

Adaugă comentariu

MAIB promotii