Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

DUMITRU BRAGHIŞ, LIDERUL PDS, I-A PROPUS PREŞEDINTELUI VLADIMIR VORONIN SĂ DEMISIONEZE

02.04.2007

Chişinău. Ex-premierul Dumitru Braghiş, preşedinte al Partidului Democraţiei Sociale (PDS), i-a trimis, luni, Preşedintelui ţării, Vladimir Voronin, o scrisoare deschisă întitulată "E timpul să plecaţi, domnule Voronin!", în care îi propune să demisioneze din funcţie.

Potrivit Agenţiei INFOTAG, Braghiş a menţionat, luni, într-o conferinţă de presă, că, acum 6 ani, la alegerea în funcţie, Voronin a făcut mai multe promisiuni poporului, pe care nu le-a îndeplinit. "La acea vreme, Dumneavoastră împreună cu tovarăşii de idei, aţi promis alegătorilor că după venirea la putere veţi ierta populaţiei datoriile istorice pentru serviciile comunale, veţi stopa creşterea preţurilor şi a tarifelor, veţi reduce inflaţia şi şomajul", se spune în scrisoare.

Liderul PDS îi reaminteşte şefului statului şi de promisiunile comuniştilor în alegerile din 2005. "Aţi promis că veţi crea 300 mii noi locuri de muncă. Dar tocmai în anii guvernării Dvs. numărul lor s-a redus de la 1,5 mln. pînă la 800 mii. Mai mult chiar, elaborînd programul de dezvoltare pentru anul 2007, guvernul prognozează reducerea numărului locurilor de muncă cu alte 8% sau cu peste 50 de mii", se spune în documentul citat.

Dumitru Braghiş afirmă că preşedintele Voronin nu şi-a onorat nici promisiunea de a majora salariile pînă la $300, iar pensiile - pînă la $100, dar cea mai mare problemă semnalată în scrisoare este exodul masiv al forţei de muncă peste hotare, care, "în anii de guvernare comunistă a căpătat proporţii îngrijorătoare". În opinia lui Braghiş, R.Moldova riscă să rămînă ţara în care "vor trăi cîteva sute de deputaţi, miniştri şi demnitari de stat, o armată de procurori şi judecători, care îl apără personal pe Vladimir Voronin, şi cîţiva businessmeni apropiaţi puterii".

Liderul PDS semnalează degradarea situaţiei şi în domenii importante ca: economia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, politica externă etc. "Domnule preşedinte, poporul a obosit. A obosit de Dvs. personal. A obosit de minciunile comuniste, de cinismul comunist pe care-l etalaţi, de dezmăţul şi fărădelegile pe care le promovaţi (...) Vă îndemn: daţi-vă demisia, domnule Voronin! Sacrificaţi-vă ambiţiile şi setea de putere în numele progresului ţării şi prosperării poporului ei! Plecaţi! Mai răi nu va fi. Pentru că mai rău nu poate fi.", se mai spune în scrisoarea lui Dumitru Braghiş.

Adaugă comentariu

MAIB promotii