Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

MISIUNEA AUTORITĂŢILOR AERONAUTICE UNITE ESTE MULŢUMITĂ DE AVIAŢIA MOLDOVENEASCĂ

05.04.2007

Chişinău. Misiunea de evaluare a Autorităţilor Aeronautice Unite (JAA) a apreciat pozitiv situaţia în domeniul aviaţiei moldoveneşti. Miercuri, membrii delegaţiei au avut o întrevedere cu Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Marian Lupu.

Potrivit Agenţiei INFOTAG, R.Moldova este candidată de aderare la JAA de trei ani. La finalul monitorizării, misiunea va elabora un raport care va fi prezentat consiliului de directori al Autorităţilor Aeronautice Unite, la finele anului curent, pentru ca acesta să decidă asupra acordării statutului de membru. Din organizaţia respectivă fac parte, în fond, ţări din Uniunea Europeană.

Marian Lupu a accentuat importanţa strategică a sectorului aviaţiei civile pentru R. Moldova, reconfirmînd abordarea serioasă şi responsabilă a autorităţilor faţă de dezvoltarea acestui domeniu şi preluarea standardelor de calitate şi siguranţă ale UE. Spicherul a apreciat drept încurajator mesajul delegaţiei JAA, subliniind faptul că Parlamentul va monitoriza implementarea angajamentelor asumate de către Administraţia de Stat a Aviaţiei Civile şi evoluţia racordării standardelor naţionale în sfera aviaţiei civile la cele ale Uniunii Europene.

Reprezentanţii JAA au declarat disponibilitatea de a oferi Moldovei asistenţă tehnică şi financiară pentru instruirea persoanelor responsabile în vederea preluării şi implementării adecvate a standardelor UE în domeniul aviaţiei.

Surse din Administraţia de Stat a Aviaţiei Civile (ASAC) au precizat pentru Agenţia INFOTAG că misiunea compusă din 6 membri îşi va continua activitatea pînă la sfîrşitul acestei săptămîni. Anterior, Valentin Vizant, Director General ASAC, a calificat auditul experţilor JAA drept un progres pentru aviaţia moldovenească, spre deosebire de cea a Ucrainei, unde monitorizarea "abia se plănuieşte". "Acum, noi sîntem deja membri ai Controlului European, o organizaţie care exercită controlul navigaţiei şi zborurilor. Este un lucru foarte important", a subliniat Vizant.

Adaugă comentariu

MAIB promotii