Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

PARTIDELE VOR PRIMI BANI DE LA BUGET DIN ANUL 2008

23.05.2007

Chişinău. Partidele vor primi bani de la bugetul de stat chiar din anul 2008, a anunţat, miercuri, vicespicherul Iurie Roşca, într-o conferinţă de presă de totalizare a conferinţei internaţionale privind noul proiect de lege a partidelor, care a avut loc în Parlament, în ultimele două zile.

Potrivit Agenţiei INFOTAG, proiectul de lege care prevede şi finanţarea partidelor de la bugetul de stat, urmează să fie adoptat pînă la finele sesiunii parlamentare de primăvară-vară. Experţii internaţionali, care au ajutat deputaţii în pregătirea proiectului pentru lectura a doua, au declarat că vor sprijini şi implementarea lui.

Iurie Roşca a menţionat că implementarea noii legi a partidelor va combate corupţia politică şi va oferi mai multă transparenţă în finanţarea partidelor. Alocaţiile bugetare pentru partide vor constitui pînă la 0,05% din venituri anual, în funcţie de rezultatele înregistrate de partide în alegerile locale şi parlamentare. Vicespicherul Maria Postoico a declarat că, prin adoptarea legii, R.Moldova se va alinia la standardele europene şi că este în interesul democraţiei moldoveneşti ca legea să fie una lucrativă.

Întrebat de reporterul Agenţiei INFOTAG dacă, conform noii legi, va fi redus numărul minim de 5 mii membri, necesar înregistrării partidului, Vladimir Ţurcanu, preşedintele Comisiei juridice pentru numiri şi imunităţi a Parlamentului, a spus că acest aspect va fi discutat în lectura a doua. El a menţionat că, în cadrul discuţiilor de pînă acum, s-au enunţat opinii diferite în privinţa minimului necesar înregistrării - de la 2 persoane pînă la 10 mii.

Noua lege va interzice şi în continuare cetăţenilor străini să fie membri şi să finanţeze partidele moldoveneşti. Chiar dacă experţi străini au recomandat eliminarea acestei interdicţii, Ţurcanu a menţionat că "pentru Moldova aceasta este prematur, deoarece există o situaţie specifică de care trebuie să se ţină cont".

Adaugă comentariu

MAIB promotii