Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

"АКМ VETERAN" ESTE PRIMA COMPANIE DIN MOLDOVA SPECIALIZATĂ ÎN COMERŢUL CU LINGOURI DE AUR ŞI ARGINT

23.05.2007

Chişinău. "АКМ Veteran" şi magazinul acesteia, "Gold Reserve", a devenit prima companie din R.Moldova, specializată în comerţul cu lingouri de aur, argint şi monede din metale preţioase.

Potrivit Agenţiei INFOTAG, Vladimir Axionov, directorul asociaţiei, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă de inaugurare a magazinului "Gold Reserve", că principalul scop al companiei este ca populaţia şi responsabilii din ţară să abordeze metalele preţioase ca o marfă obişnuită şi un instrument de investiţie sigur. Axionov a precizat că, în ultimii 5 ani, pe piaţa moldovenească şi pe cele externe preţul aurului s-a dublat, iar al argintului - s-a triplat, dovadă că aceste materiale sînt atractive ca mijloc de economii. Cu timpul, metalul preţios poate să ajungă foarte solicitat la populaţie şi la persoane juridice.

"АКМ Veteran" a devenit distribuitor exclusiv al companiei "Scholler Munzhandel", lider austriac la vînzările de metale preţioase şi monede numismatice. Directorul executiv al acesteia, Philip Steidl, prezent la inaugurarea magazinului din Chişinău, a declarat că "colegii moldoveni au obţinut deplina autonomie în politica de marketing şi de preţuri". "Nu aştept probleme cu completarea acestei nişe noi pentru Moldova, pentru că această ţară capătă, an de an, un aspect european tot mai bine conturat şi se ghidează de valorile economice actuale. Unicul lucru care ne deosebeşte este sistemul fiscal - în Austria nu se percepe TVA la metalele preţioase", a spus el.

Întrebat de presă de ce compania austriacă a preferat să lucreze cu persoane fizice, şi nu cu bănci, Steidl a spus că s-au făcut oferte băncilor moldoveneşti, dar managerii acestora au declarat că analiza lor va ţine mai mulţi ani, o abordare inacceptabilă pentru austrieci.

Axionov a confirmat indirect menţinerea impedimentelor birocratice pentru businessul mic, spunînd că pentru deschiderea magazinului a fost nevoie de un timp de 2 ori mai scurt decît pentru obţinerea autorizaţiilor şi permisiunilor de stat. "Preţul mediu la care compania va vinde lingouri de aur de proba 999,9 este de circa 359 lei pentru un gram, ceva mai mare decît în ţările vecine, în care nu există impozite suplimentare (TVA 20%) şi taxe vamale pentru această marfă, dar rămîne rezonabil", a opinat directorul "АКМ Veteran".

INFOTAG precizează: "Scholler Munzhandel" este compania fiică a singurei monetării austriece "Munze Osterreich", al cărei fondator este Banca Naţională a Austriei. "Scholler Munzhandel" are o cifră de afaceri anuală de 70 mln. euro.

Adaugă comentariu

MAIB promotii