Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

CCA A AVERTIZAT PUBLIC DOUĂ POSTURI DE TELEVIZIUNE

23.05.2007

Chişinău. Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) a avertizat public postul de televiziune naţional "Moldova-1" şi postul TV NIT, pentru reflectarea părtinitoare a campaniei electorale şi neobiectivism în ediţiile de ştiri. CCA a analizat, miercuri, într-o şedinţă specială, mersul mediatizării campaniei electorale pentru alegerile locale generale din 3 iunie 2007 la unele companii ale audiovizualului.

Potrivit Agenţiei INFOTAG, în timpul discuţiilor, Valeriu Frumusachi, membru CCA, a menţionat că în perioada monitorizării ediţiilor de ştiri la "Moldova-1" s-a constatat o reflectare părtinitoare evidentă, o lipsă totală a opiniei alternative; în ştiri se laudă autorităţile actuale şi partidul de guvernămînt, apare impresia că lucrurile stau excelent şi că nu e nevoie de alegeri; o atare prezentare a ştirilor are un caracter de sistem, ştirile difuzate în perioada campaniei electorale nu diferă cu nimic de cele difuzate anterior; la televiziunea publică nu se schimbă nimic. Cu Frumusachi s-au solidarizat şi alţi membri ai CCA, care au afirmat că postul nu respectă principiul de prezentare a ştirilor cu diverse puncte de vedere, predominînd ştirile cu caracter oficial.

Valentin Todercan, noul preşedintele al "Teleradio-Moldova", şi Adela Railean, director de televiziune, au respins aceste afirmaţii, calificîndu-le drept acuzaţii neîntemeiate, bazate pe opinia subiectivă a membrilor CCA. "Nu putem critica fenomenele pozitive care există în societate. Avem impresia că cineva doreşte să anunţăm un concurs de materiale critice. Nu o vom face. Ştirile noastre s-au schimbat, au devenit mai dinamice, sînt mai multe reportaje scurte. Vom continua să le perfecţionăm, e nevoie de timp pentru aceasta", a opinat Todercan. El a estimat că "Teleradio-Moldova" va avea nevoie de 6 luni ca să înregistreze rezultate palpabile, dar membrii CCA au stabilit un termen de o lună pentru eliminarea carenţelor, după care vor relua discuţiile la acest subiect.

Reprezentanţii "Moldova-1" şi NIT au declarat că vor ataca în judecată decizia CCA. Membrii Consiliului au acceptat, în ansamblu, opinia "Coaliţiei-2007", care monitorizează mediatizarea campaniei electorale. Ei au apreciat că posturile de televiziune TV7, PRO TV-Chişinău, Euro-TV şi N4 reflectă campania mai obiectiv.

Adaugă comentariu

MAIB promotii