Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

LEGEA CU PRIVIRE LA LIBERALIZAREA ECONOMIEI VA FI IMPLEMENTATĂ DIN A DOUA JUMĂTATE A LUNII IUNIE

23.05.2007

Chişinău. Pînă la 11 iunie va fi aprobat cadrul normativ pentru implementarea a două reforme din cele trei prevăzute în Legea cu privire la liberalizarea economiei, intrată în vigoare la 11 mai - legalizarea capitalului şi amnistia fiscală.

Igor Dodon, ministrul Economiei şi Comerţului, a informat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că grupul de lucru condus de Prim-viceprim-ministrul Zinaida Greceanîi şi compus din reprezentanţi ai ministerelor Economiei şi Comerţului, Finanţelor, Inspectoratul Fiscal Principal de Stat, Băncii Naţionale a Moldovei şi Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, a elaborat trei proiecte de acte normative fundamentale referitoare la mecanismul de aplicare a amnistiei fiscale şi legalizării capitalului: Regulamentul cu privire la modalitatea executării amnistiei fiscale, Instrucţiunea privind transferarea din R.Moldova de către persoanele fizice a mijloacelor băneşti legalizate şi unele particularităţi ale activităţii instituţiilor financiare aferente procesului de legalizare şi Regulamentul privind procedura de legalizare a capitalului pe piaţa valorilor mobiliare.

Grupul va elabora şi alte acte normative privind formarea mecanismului de implementare a legii, toate urmînd să fie aprobate şi publicate pînă la 11 iunie, întrucît, prin lege, ele trebuie aprobate în termen de 30 de zile de la intrarea ei în vigoare.

Vor fi amnistiate toate datoriile agenţilor economici şi ale persoanelor fizice, care practică activităţi de întreprinzător (întreprinderile individuale şi gospodăriile ţărăneşti (de fermier) către bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale de stat şi fondurile de asistenţă obligatorie în medicină, la situaţia de 1 ianuarie 2007; precum şi penalităţile calculate la datorii, inclusiv în anul curent, pînă la intrarea în vigoare a legii (11 mai 2007), cu excepţia celor achitate în perioada respectivă.

Vor fi anulate toate actele privind datoriile acumulate pînă la 1 ianuarie 2007, întocmite de organele de control şi care nu au intrat în vigoare. Autorităţile de control nu vor avea dreptul să mai facă verificări la agenţii economici în privinţa datoriilor acumulate pînă la 1 ianuarie 2007.

BNM a descris detaliat, în instrucţiunea privind legalizarea capitalului, procedura de deschidere a conturilor de către persoanele fizice rezidente (legalizarea se referă doar la ele), iar CNVM a stabilit cerinţele generale pentru legalizarea capitalului pe piaţa valorilor mobiliare. Persoanele care vor legaliza valori mobiliare (acţiuni) vor putea efectua operaţiunile de transmitere a dreptului de proprietate asupra titlurilor prin operarea modificărilor la registrul acţionarilor sau prin tranzacţionarea la Bursa de Valori a Moldovei.

A treia reformă prevăzută de Legea privind legalizarea economiei - aplicarea cotei zero la impozitul pe venitul reinvestit al companiilor - va demara la 1 ianuarie 2008.

Întrebat despre eventualul efect economic al reformelor preconizate, Oleg Reidman, consilier prezidenţial pe politică internă, a apreciat că acesta va exista neapărat, dar nu poate fi estimat doar în termeni financiari, mult mai importantă fiind crearea unui climat favorabil pentru atragerea investiţiilor şi dezvoltarea unor afaceri profitabile în Moldova.

Adaugă comentariu

MAIB promotii