Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

OPOZIŢIA SPUNE CĂ GUVERNAREA FACE LOBBY ÎN FAVOAREA UNOR PERSOANE CARE VOR SĂ PUNĂ MÎNA PE DUTY-FREE

07.06.2007

Chişinău. Guvernarea face lobby în favoarea unor persoane anumite, care doresc să pună mîna pe business-ul duty-free, au declarat, joi, în Parlament, unii deputaţi de opoziţie, în cadrul dezbaterilor pe marginea proiectului de lege privind reluarea activităţii magazinelor duty-free la punctele de frontieră terestre.

Potrivit Agenţiei INFOTAG, Alexandru Oleinic, deputat din Alianţa "Moldova Noastră", a amintit că, în 2001, guvernarea a propus desfiinţarea magazinelor duty-free, pe motiv că exista o luptă de interese între persoanele care le controlau şi putere. Legislatorul a dorit să afle principiile după care se propune acum acordarea licenţelor pentru activitatea acestor magazine, dar reprezentantul Guvernului nu i-a putut da un răspuns concret. "Avem de a face cu o repartizare a pieţei. Cei care au controlat magazinele duty-free în 2001, pur şi simplu, erau incomozi puterii, a opinat parlamentarul.

Proiectul, care pînă la urmă a fost votat în prima lectură, prevede că în magazinele duty-free vor fi comercializate doar mărfuri autohtone, cu excepţia magazinelor din aeroporturi şi celor de la bordul avioanelor, care au activat şi pînă acum şi care pot vinde şi mărfuri de import. Parlamentul a scutit de accize ţigările de producţie străină, care vor fi vîndute în asemenea magazine. Ca urmare a modificării, bugetul de stat va suporta pierderi de circa 100 mii lei, anual.

Vladimir Filat, deputat din Partidul Democrat, s-a arătat revoltat de faptul că Guvernul face trimitere la practica europeană. El a spus că nu ştie nici un caz din practica europeană în care magazinele duty-free să comercializeze doar mărfuri autohtone. Filat a mai cerut ca pentru lectura a doua a documentului, Guvernul să prezinte o analiză detaliată a efectelor implementării legii, ca să nu existe impresia că ea a fost adoptată pentru cineva anume.

Adaugă comentariu

MAIB promotii