Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

SALARIAŢII BUGETARI VOR PRIMI SPORURI PENTRU VECHIME ÎN MUNCĂ

19.07.2007

Chişinău. Guvernul a aprobat, pe 18 iulie, regulamentul cu privire la modul de calculare a perioadei de lucru în vederea acordării sporului pentru vechime în muncă personalului din unităţile bugetare, salarizat în baza Reţelei tarifare unice.

Potrivit Agenţiei INFOTAG, sporul se stabileşte personalului din unităţile bugetare (cu excepţia muncitorilor) în procente faţă de salariul funcţiei în următoarele mărimi: pentru 2-5 ani - 10%; 5 - 10 ani - 15%; 10-15 ani - 20%; 15-20 ani - 25%, peste 20 de ani - în mărime de 30% .

Sporul pentru vechime în muncă se include în calculul salariului pentru luna calendaristică şi se achită de la fondul de salariu pentru perioada respectivă.

Dreptul la spor pentru vechime în muncă îl are personalul de conducere, personalul de specialitate şi funcţionarii administrativi din instituţiile de învăţâmînt, instituţiile medico - sanitare şi de asistenţă socială, instituţiile de cultură şi artă, instituţiile de cultură fizică şi sport, alte instituţii bugetare, a căror salarizare se efectuează în baza Reţelei tarifare unice. Vechimea în muncă include perioada de muncă în funcţii de conducere, în calitate de specialişti şi funcţionari administrativi în unităţi, indiferent de tipul de proprietate şi forma de organizare juridică, deţinerea cărora e legată de profilul de activitate, perioada de muncă în orice funcţie în instituţii, la întreprinderi şi organizaţii, dacă pentru aceste funcţii a fost efectuată plata lunară, perioada de rezidenţiat (internatură) şi secundariat în instituţiile medicale, perioada de muncă în funcţii elective, precum şi de specialişti în cadrul sindicatelor, perioada participării la acţiunile militare pentru integritatea republicii, perioada concediului plătit parţial pentru îngrijirea copilului pînă la atingerea vîrstei de trei ani.

Întreruperile în muncă nu întrerup vechimea în muncă care acordă dreptul la spor, dar durata acestor întreruperi nu se include în vechimea în muncă. Nu se include nici perioada aflării în arest administrativ.

Angajaţi bugetari vor ridica sporul pentru vechime în muncă din iulie 2007.

Adaugă comentariu

MAIB promotii