Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UCRAINENII DIN TRANSNISTRIA NU VOR PUTEA SĂ VOTEZE ÎN UCRAINA

22.08.2007

Chişinău. Afirmaţiile potrivit cărora cetăţenii Ucrainei care locuiesc în Transnistria vor putea vota la secţiile de votare din regiunile învecinate ale Ucrainei nu corespund realităţii, se arată într-un comunicat difuzat de către Ambasada Ucrainei în R.Moldova, în replică la informaţia despre "nedorinţa" Kievului de a deschide secţii de votare pe teritoriul regiunii transnistrene.

Potrivit Agenţiei INFOTAG, ambasada subliniază faptul că în conformitate cu Legea cu privire la alegerile de deputaţi ai poporului în Ucraina, art. 22, secţiile de votare se inaugurează pe lîngă reprezentanţele diplomatice şi alte reprezentanţe oficiale, instituţiile consulare de peste hotare, unităţi (formaţiuni) militare, dislocate în afara hotarelor Ucrainei. Totodată se prevede că în unele cazuri secţiile de votare pot fi deschise în localuri amplasate în afara reprezentanţei oficiale sau instituţiei consulare a Ucrainei, dar pentru aceasta e nevoie de autorizaţia emisă de autorităţile ţării pe al cărui teritoriu urmează să aibă loc alegerile.

Ambasada declară că, în cazul de faţă, Chişinăul oficial consideră imposibilă autorizarea amplasării secţiilor de votare pe teritoriul Transnistriei. Ea aminteşte că în ziua ultimelor alegeri pentru Rada Supremă a Ucrainei (26 martie 2006) pe teritoriul Moldovei au funcţionat două secţii de votare, deschise cu acordul Chişinăului oficial şi în temeiul deciziilor respective ale Comisiei Electorale Centrale a Ucrainei. La alegerile anticipate pentru Rada Supremă, din 30 septembrie 2007, cetăţenii ucraineni de pe ambele maluri ale Nistrului vor putea vota la aceleaşi secţii - cea de pe lîngă Ambasada Ucrainei la Chişinău şi cea de pe lîngă Consulatul Ucrainei la Bălţi, între orele 7.00 şi 23.00.

"Ambasada Ucrainei în R.Moldova face tot posibilul pentru ca toţi cetăţenii Ucrainei care vor veni să voteze la secţii să-şi poată exercita dreptul electoral", se accentuează în comunicat.

INFOTAG precizează: Tiraspolul se teme că ucrainenii din Transnistria nu vor putea să-şi exercite dreptul electoral, întrucît "capacitatea secţiilor de votare din Chişinău şi Bălţi este infimă". Liderul autoproclamatei RMN, Igor Smirnov, a declarat că în Transnistria locuiesc 67 mii de cetăţeni ai Ucrainei şi că "nimeni nu este în drept să-i priveze de dreptul la vot constituţional".

Adaugă comentariu

MAIB promotii