Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

"PATRIA-RODINA" S-A UNIT CU "PATRIA-MOLDOVA"

11.09.2007

Chişinău. Partidul "Uniunea Muncii "Patria-Rodina", s-a unit cu organizaţia muncitorilor moldoveni de peste hotare "Patria-Moldova", la un congres convocat la Chişinău, pe 9 septembrie. Noua organizaţie va purta denumirea "Patria-Moldova" şi va fi condusă de către Andrei Ţărnă. El nu a participat la congres, dar le-a trimis participanţilor un mesaj video. În funcţia de preşedinte adjunct al organizaţiei a fost ales Gheorghe Sima, ex-conducătorul "Uniunii Muncii "Patria-Rodina".

Potrivit Agenţiei INFOTAG, Ţărnă a declarat că trebuie reabordată problema acordării statutului oficial limbii ruse. "Comuniştii au declarat despre aceasta în agitaţia lor electorală, dar acum s-au retras ca nişte fricoşi şi problema limbii ruse rămîne nerezolvată pînă acum. Azi, milioane de conaţionali, lucrînd în Rusia, au o situaţie mai bună şi cîştigă mai mult decît reprezentanţii ţărilor din Asia Centrală, datorită faptului că cunosc limba rusă. Odată ce ţara nu le poate oferi de lucru cetăţenilor săi lasă, cel puţin, să menţină cunoaşterea limbii ruse la nivelul cuvenit", a subliniat Ţărnă.

El s-a pronunţat împotriva "românizării" Moldovei şi a criticat poziţia autorităţilor ţării, care "sprijină tendinţele proromâneşti în Moldova". Ţărnă a opinat că Preşedintele Vladimir Voronin "a avut o şansă enormă de reunire a celor două maluri ale Nistrului, dar neclarviziunea şi ipocrizia sa" au compromis această perspectivă.

"Rezolvarea în forţă a conflictului este imposibilă - Moldova nu va avea suficiente forţe pentru aceasta, şi slavă Domnului. Deci, trebuie să ne aşezăm la masa de negocieri, şi nu să alegem politica de struţ. O posibilă variantă de rezolvare este constituirea confederaţiei moldoveneşti. S-ar putea să nu fie varianta ideală, dar trebuie să dialogăm, pentru că doar astfel se poate găsi o soluţie corectă, care va uni două maluri ale Nistrului, mai devreme sau mai tîrziu", a conchis el.

INFOTAG precizează: La parlamentarele din 2005, Uniunea Muncii "Patria-Rodin" a acumulat sub 1% din sufragiile alegătorilor.

Adaugă comentariu

MAIB promotii