Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

AMN, PD ŞI PPCD SÎNT GATA SĂ SUSŢINĂ CANDIDATURA LUI MIHAI GHIMPU LA FUNCŢIA DE PREŞEDINTE AL CMC...

18.09.2007

Chişinău. Alianţa "Moldova Noastră" (AMN), Partidul Democrat (PD) şi Partidul Popular Creştin Democrat (PPCD) sînt gata să susţină candidatura liderului Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu, la postul de preşedinte al Consiliului Municipal Chişinău (CMC). Liderii celor trei partide au făcut această declaraţie luni seara, în cadrul unei emisiuni, difuzate în direct de către postul de televiziune PRO-TV Chişinău.

Agenţia INFOTAG a informat anterior că AMN, PD, PPCD şi PL au constituit după alegerile locale generale o coaliţie majoritară în CMC - 26 de consilieri din totalul de 51, dar aceasta nu a reuşit nici pînă acum să aleagă preşedintele Consiliului, viceprimarii şi pretorii din capitală. Dacă liderii celor trei partide se vor ţine de cuvînt şi Ghimpu va fi ales preşedinte al CMC, criza din Consiliu, care durează de cîteva luni, va fi depăşită.

Serafim Urechean, liderul AMN, a spus că formaţiunea sa nu are nimic împotrivă ca Mihai Ghimpu să devină preşedintele CMC şi a menţionat că PL, fiind cea mai numeroasă fracţiune din coaliţie (11 consilieri - I), are dreptul să-i propună pentru acest post pe candidaţii pe care îi consideră potriviţi. "Şi noi sprijinim candidatura lui Mihai Ghimpu, dar nu îl putem promova. Coaliţia este destul de fragilă şi cred că în această formulă va fi greu de ales preşedintele CMC. Consilierii nu sînt nici roboţi, şi nici soldaţi şi acest lucru trebuie să se înţeleagă", a spus liderul PPCD, vicespicherul Iurie Roşca.

Dumitru Diacov, liderul PD, a declarat că, formaţiunea sa "susţine candidatura lui Mihai Ghimpu ca şi pe oricare alta care ar fi propusă de PL". Pentru a evita situaţiile de eşuare a alegerilor preşedintelui CMC, Diacov a propus ca următoarea votare să fie nominală.

Mihai Ghimpu s-a arătat sceptic în privinţa succesului unei noi tentative de alegere a CMC, menţionînd că, pe parcursul ultimelor luni, PL a negociat cu diferiţi consilieri şi a depus multe eforturi pentru depăşirea situaţiei de criză, dar de fiecare dată intervenea ceva care compromitea aceste acţiuni. Totodată, Ghimpu a dat asigurări că îşi va continua eforturile pentru depăşirea crizei.

Adaugă comentariu

MAIB promotii