Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

AMN PLEDEAZĂ PENTRU LĂRGIREA COALIŢIEI MAJORITARE DIN CMC

18.09.2007

Chişinău. Alianţa "Moldova Noastră" (AMN), Partidul Democrat (PD) şi Partidul Popular Creştin Democrat (PPCD) consideră că coaliţia majoritară din Consiliul Municipal Chişinău (CMC) trebuie extinsă. În prezent, aceasta include patru partide (cele trei plus Partidul Liberal) şi numără 26 de consilieri din totalul de 51.

Potrivit Agenţiei INFOTAG, vicespicherul Iurie Roşca, liderul PPCD, a spus, luni seara, în cadrul unei emisiuni difuzate de către postul de televiziune PRO-TV Chişinău, că fragilitatea actualei majorităţi creează dificultăţi în activitatea CMC. El a amintit că, din start, partidele care au semnat acordul de constituire a majorităţii au pledat pentru extinderea ei ulterioară.

Roşca susţine că în coaliţie ar trebui atraşi social-democraţii (5 consilieri) şi umaniştii (2 consilieri), iar partidele antrenate în actul guvernării în capitală nu ar trebui să se axeze pe funcţii, ci pe guvernarea însăşi; PPCD este gata să cedeze, dacă va fi necesar, funcţia de viceprimar şi cea de pretor care îi revine conform înţelegerii.

Serafim Urechean, liderul AMN, a spus că partidul său ar vrea o coaliţie mai largă în CMC şi apreciază că există toate condiţiile pentru formarea acesteia. El a amintit că partidele democrate au experienţă de negocieri în privinţa constituirii de alianţe post-electorale şi că ele au ajuns la guvernare, pe această cale, în 21 din cele 32 de raioane.

Totodată, Urechean a declarat că nu va ceda funcţiile de viceprimar şi de pretor care îi revin, pe motiv că AMN, dacă participă la guvernarea în capitală, trebuie să aibă posibilitatea de implicare directă în rezolvarea problemelor locuitorilor.

Dumitru Diacov, liderul PD, a promis să discute o eventuale cedare de către PD a funcţiilor care îi revin în administraţia capitalei, dacă va fi necesar în vederea ajungerii la compromis.

Mihai Ghimpu, liderul PL, a afirmat că nici un partid din coaliţie nu a cerut funcţii în administraţia locală din Chişinău şi că liberalii au venit cu iniţiativa partajării lor. Ghimpu a spus că, coaliţia majoritară ar putea fi extinsă, iar PL continuă discuţiile în acest sens şi cu alţi consilieri democraţi. "Important este ca noi să depăşim situaţia creată, ca alegătorii să vadă în noi o forţă şi să ne acorde încredere în alegerile parlamentare din 2009", a spus el.

Adaugă comentariu

MAIB promotii