Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

GUVERNUL EFICIENTIZEAZĂ ADMINISTRAREA PROPRIETĂŢII DE STAT

22.11.2007

Chişinău. Pachetul din 445234 de acţiuni (99,11%), pe care statul le deţine la "Sanfarm -Prim" SA, urmează să fie transmis din administrarea Ministerului Sănătăţii în cea a Ministerului Economiei şi Comerţului (MEC), potrivit unei hotărîri adoptate, miercuri, de Guvern. Agenţia Proprietăţii Publice de pe lîngă MEC va încheia cu ministerele vizate acorduri adiţionale de cesionare a drepturilor de acţionar şi de administrare a proprietăţii de stat respective, transmite Agenţia INFOTAG.

Transmiterea se face în temeiul Legii privind administrarea şi deetatizarea proprietăţii publice, care, precum a menţionat anterior ministrul Economiei şi Comerţului, Igor Dodon, propune noi modalităţi de gestionare a proprietăţii statului şi noi forme de privatizare, decît vinderea tradiţională a acţiunilor statului la licitaţii.

Pe baza "Sanfarm-Prim" va fi creat un sistem (reţea) de asigurare a sectorului rural cu produse farmaceutice. În hotărîrea Executivului nu se specifică cum se va proceda în continuare cu pachetul de acţiuni de la "Sanfarm-Prim" (dacă acesta va fi scos la licitaţie, va fi dat parţial în concesiune unor potenţiali investitori ori va fi stabilit un parteneriat public-privat pentru gestionarea sistemului de asigurare a sectorului rural cu asistenţă farmaceutică). Legea oferă mai multe posibilităţi în acest sens.

Tot miercuri, Guvernul a suplimentat lista obiectelor supuse privatizării, anexată la hotărîrea sa din 20 august 2007 "Cu privire la măsurile de realizare a Legii privind administrarea şi deetatizarea proprietăţii publice", cu poziţia "Blocul administrativ al Institutului de Microbiologie şi Virusologie şi terenul aferent al acestuia, situat pe bd. Dacia 49/6". Blocul este construcţie nefinalizată, are 8 etaje şi un etaj tehnic, o suprafaţă de 10,5 mii mp şi un teren aferent de 8 ha, cu destinaţie agricolă şi care nu se foloseşte în ultimii 15 ani. O parte din teren a fost ocupată de un drum neautorizat, odată cu construcţia unui complex comercial în imediata vecinătate.

Imobilul va fi privatizat împreună cu terenul, iar cu banii încasaţi vor fi executate lucrările de construcţie a liceului Academiei de Ştiinţe a Moldovei.

Adaugă comentariu

MAIB promotii