Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

PLANUL NAŢIONAL DE DEZVOLTARE VA FI SUPLIMENTAT CU INIŢIATIVELE PREZIDENŢIALE

30.11.2007

Chişinău. Lucrul la Planul Naţional de Dezvoltare (PND) pe anii 2008-2011, practic, s-a încheiat, şi în termen de o săptămînă documentul va fi trimis Guvernului pentru aprobare, cu titlu de iniţiativă legislativă, s-a anunţat, joi, în şedinţa Comitetului Naţional pentru elaborarea PND, prezidată de Preşedintele Vladimir Voronin. Agenţia INFOTAG transmite cu referire la serviciul de presă prezidenţial că preşedintele Comitetului Interministerial pentru elaborarea PND, prim-viceprim-ministrul, Zinaida Greceanîi, care a prezentat un raport cu privire la elaborarea documentului, a menţionat că scopul principal al PND este îmbunătăţirea calităţii vieţii populaţiei din R. Moldova. Greceanîi a informat că proiectul PND a fost elaborat în baza a cinci priorităţi strategice pentru R.Moldova: consolidarea unui stat democratic modern, bazat pe supremaţia legii; rezolvarea conflictului transnistrean şi reintegrarea ţării; sporirea competitivităţii economiei naţionale; dezvoltarea resurselor umane, încadrarea în cîmpul muncii şi promovarea incluziunii sociale; dezvoltarea regională. Priorităţile PND au fost determinate de obiectivul primordial de integrare europeană a Republicii Moldova. Proiectul PND a fost supus unor dezbateri publice, organizate pe întreg teritoriul ţării şi care au antrenat specialişti şi societatea civilă. Şeful statului a remarcat volumul mare de lucru efectuat de către toţi participanţii la procesul de elaborare a PND, subliniind că acest document de importanţă primordială va servi drept bază pentru planificarea strategică, în conformitate cu principiile economiei de piaţă, a dezvoltării republicii nu doar în perioada implementării PND, anii 2008-2011, ci şi în perspectivă mai îndelungată; actualizarea anuală a PND, conform cadrului de cheltuieli pe termen mediu, va determina caracterul succesiv al măsurilor stipulate în document. În cursul discuţiilor pe marginea PND, participanţii la şedinţă s-au referit la necesitatea stipulării, la capitolul "Reglementarea conflictului transnistrean şi reintegrarea ţării", a recentelor iniţiative prezidenţiale privind consolidarea încrederii între cele două maluri ale Nistrului.

Adaugă comentariu

MAIB promotii