Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

ÎN ANUL 2008, 130 MLN. LEI VOR FI ALOCAŢI DE LA BUGETUL DE STAT PENTRU PROIECTE REGIONALE

07.12.2007

Chişinău. În anul 2008, 130 mln. lei (1% din veniturile bugetului de stat) vor fi alocaţi susţinerii dezvoltării regionale. Mihai Pop, ministrul Finanţelor, a precizat, într-o conferinţă de presă, că alocaţiile vor viza realizarea unor proiecte economice şi sociale importante în teritorii, mai ales, în zona rurală. "Suma este, deocamdată, mică, dar sperăm ca acumulările la bugetul de stat în următorii ani să ne permită să o majorăm. În afară de acesta, sperăm să contribuie la realizarea unor proiecte regionale şi investitorii străini şi locali, care vor activa în parcurile industriale, trei dintre ei îşi vor lansa activitatea în timpul apropiat", a informat Pop, citat de Agenţia INFOTAG. În anul viitor, bugetele unităţilor teritorial-administrative vor benefica în total de transferuri de 2, 72 mlrd. lei, de la bugetul de stat, pentru nivelare bugetară, cu 966 mln. lei (55%) mai mult decît în 2007, pentru acoperirea veniturilor ratate în urma aplicării cotei 0 la impozitul pe profitul întreprinderilor şi din cauza majorării cheltuielilor la un locuitor. Tot în 2008, bugetele unităţilor teritorial-administrative vor primi transferuri cu destinaţie specială în sumă de 155 mln. lei, inclusiv 143 mln. - pentru investiţii, reparaţii şi procurări. Pop a apreciat drept incorecte şi nefondate opiniile expuse în ultimul timp la unele întruniri şi în presă, potrivit cărora Guvernul ar fi influenţat suma transferurilor prevăzute din bugetul de stat - 2008 către bugetele unităţilor teritorial-administrative în funcţie de orientarea politică a consiliilor locale respective. "Relaţiile interbugetare sînt determinate de anumite norme, care au la bază cheltuielile medii ce revin la un locuitor din teritoriu, numărul populaţiei, structura demografică a teritoriului, baza fiscală a acestuia şi alţi parametri. Aceşti parametri sînt transparenţi, se publică pe site-ul Ministerului Finanţelor. În afară de aceasta, noi am coordonat proiectul bugetului cu toate autorităţile publice centrale şi locale, la dezbateri au participat preşedinţii de raioane şi ele au început cu mult înaintea alegerilor locale. Din actualii preşedinţi de raioane doar patru nu au participat la dezbateri, iar restul au avut posibilitatea să-şi expună părerile", a subliniat el. Mihai Pop a mai spus că 97 mln. lei vor fi transferaţi, în 2008, de la bugetul de stat către bugetul mun. Chişinău, care după aplicarea cotei 0 a impozitului pe venit va rata venituri de circa 300 mln. lei. În bugetul de stat - 2007 nu se prevăd transferuri către bugetul mun. Chişinău.

Adaugă comentariu

MAIB promotii