Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

VICTOR ŢURCAN CERE SĂ FIE RESTABILIT ÎN FUNCŢIA DE PREŞEDINTE AL VICTORIABANK-ULUI PE CALE JUDICIARĂ

28.12.2007

Chişinău. Victor Ţurcan, primul preşedintele al băncii  Victoriabank, a atacat în judecată decizia Consiliul băncii prin care a fost demis şi cere să fie restabilit în funcţie.

Solicitat de Agenţia INFOTAG, Gheorghe Amihalachioaie, avocatul bancherului, a spus că drept temei pentru depunerea cererii au servit încălcările în procedura de desfăşurare a şedinţei Consiliului băncii, în care s-a decis demiterea lui Ţurcan. „Conform statutului băncii, membrii Consiliului trebuie informaţi cu o săptămînă înainte de şedinţă şi familiarizaţi cu ordinea de zi, pe cînd şedinţa s-a convocat în regim de urgenţă, iar decizia de demitere a fost luată sub presiune, avînd un temei pretins. Membrii Consiliului i-au incriminat lui Ţurcan dezvăluirea unor informaţii comerciale închise, deşi aceasta face dovada transparenţei băncii pentru clienţii ei”, a spus avocatul.

Într-un interviu, Victor Ţurcan, încerca să afirme că „conflictul a fost soluţionat”, dar punea la îndoială corectitudinea acţiunilor autorităţilor şi ale acţionarilor împotriva sa.

Audierea dosarului civil de restabilire în funcţie au fost programată să aibă loc la Judecătoria sectorului Centru, pe 17 ianuarie.

Decizia asupra altor două dosare penale, în care este cercetat Ţurcan, se amînă pentru o dată nedefinită, după ce procuratura a cerut recuzarea unui judecător, pe motiv că judecata nu poate asigura îndeplinirea cerinţei procuraturii de convocare a principalului martor în dosar – directorului companiei „Fraţii Nikiforov”, care urmează să răspundă la nişte întrebări suplimentare. Instanţa a acceptat recuzarea, a numit un nou judecător şi următoarea şedinţă a Judecătoriei Buiucani a fost programată pentru 11 februarie 2008. Judecata a decis de asemenea să comaseze cele două dosare penale într-un singur proces.

INFOTAG precizează: În octombrie 2005, colaboratorii Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi a Corupţiei  l-au reţinut pe Victor Ţurcan, suspectîndu-l de estorcarea sumei de  $15 mii în schimbul favorizării acordării de către bancă a creditului de $500 mii unui agent economic. Ţurcan pledează nevinovat şi spune că se încearcă “discreditarea” sa. El susţine că în martie 2005  a fost ameninţat cu arestul şi cu dosar penal, sesizînd despre ameninţări procuratura, Banca Naţională a Moldovei, Serviciul de Informaţii şi Securitate.  Mai tîrziu, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a constatat că bancherul a fost ţinut în arest ilegal.

Adaugă comentariu

MAIB promotii