Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

«ORAŞUL VINULUI» VA ANUNŢA A TREIA LICITAŢIE CU TERENURI PENTRU PAVILIOANE

09.01.2008

Chişinău. Întreprinderea „Oraşul Vinului” înfiinţată pe lîngă Agenţia Agroindustrială  „Moldova-Vin”, a anunţat primirea actelor pentru participarea la licitaţia cu terenuri situate în preajma localităţii Codru, suburbia capitalei. Licitaţia va avea loc la Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare, pe 14 februarie, iar termenul de depunere a documentelor expiră pe 13 februarie, transmite Agenţia INFOTAG.

Vor fi licitate 29 de terenuri cu suprafeţe cuprinse între 0,0787 ha şi 0,2664 ha, la preţuri iniţiale variind de la 733 mii la 2,1 mln. lei. Preţurile au fost stabilite de către specialişti de la Camera de Comerţ şi Industrie.  La licitaţie pot participa agenţi economici autohtoni din domeniile vinificaţiei, turismului, alimentaţiei publice, industria distracţiilor, din comerţ. La primele două licitaţii au fost vîndute doar 10 terenuri, întrucît situaţia financiară a întreprinderilor vinicole s-a înrăutăţit dramatic din cauza embargoului la importurile vinicole moldoveneşti în Rusia, din perioada martie 2006 – noiembrie 2007.

INFOTAG precizează: Proiectul de construcţie a „oraşului” a fost iniţiat în anul 2005, tot atunci fiind atribuit terenul pentru complex, de 15 ha, lîngă Institutul Naţional al Viei şi Vinului, a fost organizat concursul de selectare a arhitectului şi a planului de construcţie şi stabilite termenul de inaugurare – de Sărbătoarea Vinului, ediţia 2006. „Oraşul Vinului” este conceput ca un centru de expoziţii, de business şi de distracţii, dar şi o atracţie turistică strategică. Obiectivul viti-vinicol a fost inclus în Programul Naţional de Dezvoltare a Turismului şi va fi construit după proiectul arhitectului Victor Vieru. Costul construcţiei, evaluat la  $30 mln., urmează să fie acoperit cu banii încasaţi din comercializarea terenurilor de pe teritoriul „oraşului”. Se prevede ca acolo să fie construite circa 30 de conace vinicole, restaurante,  magazine de suvenire, hoteluri şi ca obiectivul să ofere venituri anuale de $9-12 mln.
La începutul anului 2007, Preşedintele Vladimir Voronin s-a arătat nemulţumit de mersul lent al lucrărilor de construcţie, cerînd ca „Oraşul Vinului” să fie inaugurat de Sărbătoarea Vinului, în octombrie   2008.

Adaugă comentariu

MAIB promotii