Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

SERVICIUL VAMAL A PRELUAT INTEGRAL COMPETENŢELE DE CERTIFICARE A ORIIGINII MĂRFURILOR PENTRU EXPORT

10.01.2008

Chişinău. Pe parcursul anului 2007, Serviciul Vamal a  eliberat agenţilor economici din  R.Moldova  14 mii de certificate  de origine a  mărfii de forma „A” pentru  exporturi către ţările din Uniunea Europeană şi certificate de transport  pentru mărfurile exportate în  ţările membre ale acordului CEFTA.

Veaceslav Balacci, şef  de direcţie la Serviciul Vamal, a comunicat  Agenţiei INFOTAG că în legătură cu acordarea de către Comisia Europeană a   preferinţelor comerciale  autonome Republicii Moldova, certificatele de forma A pentru exporturi în ţările UE vor fi înlocuite cu certificatele de circulaţie a mărfurilor Euro-1 - standardul european clasic pentru  certificatul  de origine a mărfurilor. Serviciul Vamal va continua dă elibereze certificate de origine forma A pentru mărfurile exportate în statele ce  nu sînt membre ale UE, dar care acordă Republicii Moldova sistemul generalizat de preferinţe.

Balacci a reamintit că din 1 ianuarie 2008 Serviciul Vamal a preluat de la Camera de Comerţ şi Industrie şi competenţele de certificare a originii mărfurilor pentru  exporturi preferenţiale către ţările CSI. „În luna octombrie 2007, în „Monitorul Oficial”  a fost publicat ordinul Serviciului Vamal , care reglementează procedura  de eliberare a certificatelor  ST-1. Ne-am străduit să-l aducem la cunoştinţa agenţilor economici,  în cadrul unor „mese rotunde”, organizate  la Chişinău şi în teritoriu. Au fost  achiziţionate prin tender formularele certificatelor respective, s-au confecţionat ştampilele, colaboratorii vamali au fost instruiţi pe segmentul acestor noi competenţe  de certificare a originii mărfurilor. Avem şi o colaborare fructuoasă cu autorităţile vamale din  ţările CSI.  Credem că nu vor fi probleme  sau întîrzieri în eliberarea certificatelor de origine a mărfurilor”, a mai spus Veaceslav Balacci.

INFOTAG precizează: Serviciul Vamal a preluat de la Camera de Comerţ şi Industrie competenţele de eliberare a certificatelor de origine a mărfurilor pentru exporturi preferenţiale în două etape: din vara anului 2006 - pentru exporturi către  ţările UE,  din 1 ianuarie 2008 - şi  pentru exporturile  către ţările CSI. Acesta a fost şi o condiţie pentru acordarea preferinţelor comerciale autonome de către Comisia Europeană. Certificatele  de origine a mărfurilor pentru exporturi preferenţiale se  acordă agenţilor economici din R.Moldova de pe ambele maluri ale Nistrului.

Adaugă comentariu

MAIB promotii