Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

AMBASADA SUA VA AJUTA ÎN REALIZAREA UNOR PROIECTE DE REFORME DEMOCRATICE

14.01.2008

Chişinău. Ambasada SUA în R.Moldova a anunţat continuarea  Programului de granturi mici în sprijinul democraţiei în Moldova, care are ca scop susţinerea iniţiativelor democratice ale organizaţiilor neguvernamentale şi ale presei independente din ţară.

Surse din Ambasadă au comunicat  Agenţiei INFOTAG că la stabilirea beneficiarilor se va da prioritate proiectelor cu tematică electorală, întrucît anul 2009, al alegerilor parlamentare,  este unul foarte important pentru ţară. Proiectele pot viza dezvoltarea partidelor politice, sporirea activităţii electorale a cetăţenilor, asigurarea unor alegeri libere şi transparente. Totodată, pot primi granturi şi proiecte cu orientare tradiţională: de educaţie civică, consolidare şi dezvoltare a societăţii şi a instituţiilor democratice; de promovare a presei independente, acces liber la informaţii;  de transparentizare a administrării; de participare a societăţii la procesul decizional; constituire a proceselor democratice; diversitate şi democraţie la nivel comunitar.

Programul nu finanţează asistenţa umanitară sau acţiuni de caritate; activităţi politice sau de partid; cercetări ştiinţifice; conferinţe sau deplasări individuale peste hotare; activităţi comerciale.

Proiectele pot fi prezentate pînă cel tîrziu pe 29 februarie. Informaţii suplimentare, formularele de solicitări şi cerinţele standard se pot găsi pe site-ul: http://moldova.usembassy.gov

INFOTAG precizează: Programul a fost lansat în anul  1994, ca mecanism prin care ambasadele SUA pot sprijini dezvoltarea democraţiei în ţările din Europa Centrală şi de Est, Eurasia şi SUA.  În R.Moldova, programul se aplică din anul 1996. Suma maximă a grantului constituie  $24 mii, iar cel mai des se acordă granturi pentru implementarea proiectului în mărime de $3-5 mii. În 10 ani, Ambasada SUA a acordat în cadrul programului peste  $2,3 mln., finanţînd 430 de proiecte.

Adaugă comentariu

MAIB promotii