Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

STRATEGIA DE ACOPERIRE A TERITORIULUI NAŢIONAL CU PROGRAME AUDIOVIZUALE (2007-2010) A INTRAT ÎN VIGOARE

15.01.2008

Chişinău. În anul 2009, pe teritoriul Republicii Moldova urmează să fie create 4 reţele naţionale de televiziune (2 publice şi 2 private), precum şi 5 reţele naţionale de radiodifiziune (2 publice şi 3 private), iar în anul 2010 – cîte o reţea naţională de televiziune şi radiodifuziune privată.

Potrivit Agenţiei INFOTAG, acestea obiective sînt stipulate în Strategia de acoperire a teritoriului naţional al Republicii Moldova cu programe audiovizuale (2007-2010), pe care Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) a aprobat-o încă la 10 mai 2007, dar care a intrat în vigoare la sfîrşitul săptămînii trecute, după publicarea în “Monitorul Oficial”.

Strategia stabileşte că cel puţin 2 reţele naţionale TV (public-privat) şi 2 reţele naţionale radio (public-privat) vor fi specializate în programe de ştiri şi actualităţi, care vor fi difizate la un interval de cel mult 2 ore la televiziune şi o oră la radio. Frecvenţele care vor asigura emisia în limba de stat vor constitui 65% din numărul total din 1 ianuarie 2009 şi 70% - din 1 ianuarie 2010; cota de producţie proprie şi autohtonă va constitui cel puţin 75% din volumul total din 1 ianuarie 2009 şi cel puţin 80% - din 1 ianurie 2010.

În scopul protejării patrimoniului cultural naţional, programele de cultură şi muzică vor curpinde producţie autohtonă în proporţie de cel puţin 80% din volumul săptămînal, rezervat genului respectiv de programe.

În anul 2008, în conformitate cu prevederile strategiei, CCA va deschide 4 birouri regionale de monitorizare. Costurile de implementare a startegiei vor fi acoperite parţial de la bugetul de stat şi de către difuzorii privaţi.

INFOTAG precizează: La 1 ianuarie 2007, în R.Moldova activau 245 de deţinători de licenţă în domeniului audiovizualului, dintre care 44 în domeniul radiodifuziunii prin eter, 38 în domeniul televiziunii prin eter, 152 în domeniul televiziunii prin cablu, 10 în sistemul MMDS, 1 în domeniul radiodifuziunii prin fir.

Adaugă comentariu

MAIB promotii