Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

CREMLINUL ELABOREAZĂ UN NOU „PLAN DE REGLEMENTARE POLITICĂ ÎN TRANSNISTRIA”

22.01.2008

Chişinău. Rusia nu îşi abandonează angajamentele de contribuire la reîntregirea teritorială a Republicii Moldova şi elaborează un document cu denumirea de lucru neutră „Planul de reglementare politică a conflictului în Transnistria”, scrie ziarul rus „Kommersant”, în numărul de marţi.

Potrivit Agenţiei INFOTAG, publicaţia afirmă că planul nu presupune modelul unitar al Moldovei consolidate, pe care Chişinăul îl promovează atît de sîrguincios, şi nici o federaţie pe care ar prefera-o Tiraspolul.

„Kommersant” scrie că Preşedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, aflat în vizită la Moscova şi care are, marţi, o întrevedere cu Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, ar putea să accepte planul rus. „Moscova le propune părţilor o organizare federativă şi chiar este gata să convingă autorităţile transnistrene necooperante de viabilitatea acestuia. Aceasta este posibil numai dacă Chişinăul va îndeplini cîteva condiţii de principiu, inclusiv consfinţirea neutralităţii în Constituţie, dar şi într-un document de drept internaţional, pe care, în afară de Rusia, să-l mai semneze şi SUA şi Uniunea Europeană, menţinerea prezenţei militare ruse în Moldova şi a garanţiei de intangibilitate a proprietăţilor transnistrene, privatizate de oameni de afaceri ruşi. Deocamdată Voronin a dat doar garanţii verbale,  pe cînd în Moldova este în vigoare o lege care a declarat ilegale toate tranzacţiile de privatizare din regiune, care nu au fost coordonate cu Chişinăul”, aminteşte ziarul.

În opinia acestuia, lui Voronin îi va fi greu să accepte varianta Rusiei de reglementare transnistreană. „În 2003, el s-a menţinut cu greu în fotoliul său, după ce şi-a dat consimţămîntul prealabil să semneze Memorandumul de reglementare transnistreană, propus de Cremlin. Atunci, opoziţia răsculată l-a forţat pe Preşedinte să bată în retragere, ceea ce a atins puternic Moscova: preţurile la gaze pentru Moldova au început să fie majorate, iar vinul moldovenesc a fost declarat dăunător pentru consumatorul rus. Totuşi, Voronin a spus în repetate rînduri că rezolvarea problemei transnistrene  este o chestiune de onoare. Aşa cum termenul aflării sale la putere expiră în 2009, el nu mai are mult timp ca să intre în istorie ca reunificatorul ţării.  Rezolvarea problemei cu Transnistria ar fi şi în beneficiul lui Vladimir Putin, care, în acest caz, şi-ar părăsi postul ca un Preşedinte-pacificator”, mai opinează „Komersant”.

Adaugă comentariu

MAIB promotii