Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

NUMĂRUL ÎNTREPRINDERILOR NOU-ÎNREGISTRATE ÎN 2007 S-A MAJORAT CU 37 LA SUTĂ

30.01.2008

Chişinău. În anul 2007,   Camera Înregistrării de Stat (CÎS)  a înregistrat, prin   intermediul celor zece oficii teritoriale,  11480 de întreprinderi, faţă de 8396 (+37%) în anul precedent.

Andrei Şeremet, preşedinte interimar al CÎS, a comunicat  Agenţiei INFOTAG că   64%  din noile întreprinderi  au fost înregistrate în regim de urgenţă (într-o zi), restul - în 7 zile, termenul-limită prevăzut de legislaţie fiind de 10 zile.  Cele mai multe întreprinderi noi au fost înregistrate de către oficiul teritorial Chişinău (6631), alte 1114 – de  oficiul teritorial Bălţi, 585 -  Soroca, 558 -  Orhei,  538 – Edineţ, 448 – Ungheni, 484 – Cahul, 450 – Hînceşti, 346 - UTA Găgăuză, 286 – Căuşeni.

CÎS  a  înregistrat cu statut  provizoriu 236 de agenţi economici din regiunea transistreană,  dintre care 85  - în anul trecut. 110 agenţi economici transnistreni au înregistrare  de stat permanentă, potrivit legislaţiei naţionale în vigoare,  dintre care 31 întreprinderi s-au înregistrat în  2007.

Camera înregistrează gratis întreprinderile individuale, fondate de persoane fizice, care şi-au suspendat activitatea în baza patentei de întreprinzător. În anul 2007, asemenea persoane au înregistrat 1647 întreprinderi individuale, iar numărul total al întreprinderilor individuale înregistrate, inclusiv  de către   deţinători de patentă pînă la întrarea în vigoare a modificărilor la legea cu privire la patenta de întreprinzător (1 ianuarie 2007)   este de 1675.
 
În 2007, 1915 întreprinderi au fost radiate din Registrul de Stat al Întreprinderilor, cu 85 mai multe decît în 2006.
 
Şeremet a mai  informat că, în acest an,   CÎS  va continua optimizarea şi simplificare procedurilor de înregistrare a companiilor, inclusiv prin Internet. Pe 1 iunie,  va intra în vigoare Legea cu privire la înregistrarea  de stat a persoanelor juridice şi întreprinzătorilor individuali, adoptată în octombrie 2007 şi care prevede reducerea de la  patru la două a numărului de  documente necesare înregistrării  unei companii; o procedură mai simplă de înregistrare  a întreprinzătorilor individuali (doar în temeiul solicitării depuse) şi de radiere a acestei categorii de întreprinderi.

Adaugă comentariu

MAIB promotii