Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

“MOLDTELECOM” A FOST DECLARAT CEL MAI BUN CONTRIBUABIL AL ANULUI 2007

31.01.2008

Chişinău, 31 ianuarie. (INFOTAG). Societatea pe acţiuni „Moldtelecom” a fost declarată „Cel mai bun contribuabil  al anului 2007” în cadrul concursului  respectiv de nivel  naţional. Întreprinderea cucereşte acest titlu la şase ediţii consecutiv, şi în acest an va fi medaliată cu argint, după ce în 2006 a luat o medalie de bronz.

Potrivit Agenţiei INFOTAG, alţi 4 agenţi economici, conform deciziei de miercuri a Guvernului, vor primi medalii de bronz : Orange SA, Lusmecon SA, Apă Bună SRL (toate cu sediul la Chişinău)  şi Bogatmos SRL din satul Taraclia (Căuşeni). Întreprinderile  ies cîştigătoare în concurs pe parcursul a cinci 5 ediţii consecutive.

Printre cei 97 de învingători ai concursului „Cel mai bun contribuabil al anului 2007” se numără agenţi economici  diferiţi ca formă de proprietate şi de organizare juridică, ca domeniu de activitate, ca dimensiune, cu sedii la Chişinău sau în raioanele  republicii.

Ministrul Finanţelor,  Mihai  Pop, a informat că cîştigătorii au fost selectaţi dintr-un număr de  180 de  pretendenţi. Şi numărul pretendenţilor  şi cel al  învingătorilor  sînt mai mari cu circa 25 % decît la ediţia anterioară a concursului, după ce Guvernul a revăzut condiţiile concursului, a redus de la 15% la 10% indicatorii privind  majorarea cifrei de afaceri,  impozitele plătite la buget, salariile angajaţilor şi alţi indicatori.

Pop a apreciat, de asemenea, contribuţia agenţiilor de presă, a ziarelor, a   posturilor de radio şi televiziune, a autorităţilor publice locale la  popularizarea  concursului în mediul de afaceri.  „Obiectivul concursului este de a educa contribuabilii  ca ei să-şi onoreze benevol obligaţiile fiscale, să  desfăşoare  un  business profitabil şi transparent,  care ar merita respectul  întregii societăţi”, a subliniat ministrul.

Deţinătorii  titlului „Cel mai bun contribuabil”  vor fi scutiţi, pe termen de un an, de  verificările iniţiate de autorităţile cu funcţii de control. Festivitatea de înmînare a medaliilor şi a certificatelor „Cel mai bun contribuabil” va avea loc pe 8 februarie, în  cadrul  expoziţiei „Fabricat în Moldova”.

Adaugă comentariu

MAIB promotii