Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

„AIR MOLDOVA” A REZILIAT CONTRACTUL CU COMPANIA RUSĂ „SIBIR S7 AIRLINES”

05.02.2008

Chişinău. Compania aeriană de stat  „Air Moldova” a reziliat contractul cu partenerul rus  „Sibir S7 Airlines” privind deservirea în comun a cursei Chişinău – Moscova. Contractul a fost desfăcut la iniţiativa părţii moldovene, şi autorităţile aeronautice din cele două state, şi conducătorii companiilor refuză să enunţe motivele, invocînd nerespectarea unor înţelegeri comerciale.

Potrivit Agenţiei INFOTAG, imediat după rezilierea contractului, „Sibir” a refuzat să deservească clienţii care au cumpărat bilete la casele  „Air Moldova”, iar celor care insistau să zboare li s-a cerut să restituie biletele şi să plătească suplimentar. Observatori independenţi spun că scandalul s-ar fi iscat după ce „Sibir” s-a declarat dispusă să organizeze independent, din noiembrie  2007, trei curse pe săptămînă spre Chişinău, suplimentar la cele 10 curse mixte prevăzute în contractul code-cher. Această situaţie nemulţumeşte partea moldavă sub aspect economic.

Pe 1 ianuarie 2008, „Air Moldova” a ieftinit cu 37% biletele de avion de categorie “econom”, cea mai solicitată, şi a început să opereze şapte curse de avion spre Moscova.   Reprezentanţii „Air Moldova” susţin că deocamdată Moscova îi blochează posibilităţile de extindere a numărului de curse, chiar dacă există dorinţa şi posibilităţi tehnice.

Surse din Administraţia de Stat a Aviaţiei Civile (ASAC) precizează că fiecare parte are posibilitatea să opereze pînă la 14 curse, dar ASAC nu este în drept să intervină în relaţiile agenţilor economici, chiar dacă va favoriza rezolvarea situaţiei, apărînd, în primul rînd, interesele companiei aeriene autohtone. Ruperea relaţiilor dintre companii nu poate afecta relaţiile dintre autorităţile aeronautice din cele două state care se bazează, în primul rînd, pe acorduri interguvernamentale. „Air Moldova” recunoaşte că activizarea negocierilor este cea mai bună metodă de rezolvare a problemei.

INFOTAG precizează: Contractul code – cher prevede exploatarea mixtă a mijloacelor de transport pe o cursă anumită. Conform contractului code-cher dintre „Sibir S7 Airlines” şi „AirMoldova”, cursele mixte erau operate cu avioane „Airbus А320” ale companiei „Air Moldova”.

Adaugă comentariu

MAIB promotii