Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

GUVERNUL A APROBAT REGULAMENTUL PRIVIND VÎNZAREA ACŢIUNILOR PROPRIETATE PUBLICĂ LA BURSA DE VALORI...

07.02.2008

Chişinău.  Guvernul a aprobat, miercuri, Regulamentului  privind vînzarea acţiunilor proprietate publică la Bursa de valori, care prevede că preţul  valorilor mobiliare procurate la Bursa de Valori a Moldovei (BVM) urmează să fie achitat  de cumpărător în cel mult 3 zile. Banii din vînzarea  valorilor mobiliare proprietate publică a statului  se varsă în bugetul de stat, iar a valorilor mobiliare proprietate publică a unităţilor teritorial-administrative – în bugetele acestora.

Potrivit Agenţiei INFOTAG,   Regulamentul stabileşte modul şi formele de vînzare a acţiunilor proprietate publică şi de încheiere a tranzacţiilor la BVM, drepturile şi obligaţiile vînzătorului şi cumpărătorului. În special, acţiunile proprietate  publică vor putea fi vîndute la bursă prin: scoaterea la vînzare la licitaţii „cu strigare” şi  prin ordine –limită, adică introducerea în Sistemul Automatizat Integrat de Tranzacţionare al Bursei, conform regulilor acesteia.

Comunicatul informativ pentru fiecare caz de punere în vînzare a acţiunilor proprietate publică va fi dat publicităţii de Agenţia Proprietăţii Publice de pe lîngă Ministrul Economiei şi Comerţului sau unitatea teritorial-administrativă (primărie),  în baza  deciziei Comisiei  de vînzare, compusă din reprezentanţi ai MEC, ai Ministerului Finanţelor şi ai autorităţii publice centrale (ministere sau agenţii de ramură), care le gestionează sau printr-o decizie a consiliilor locale. Aceasta se prezintă BVM, Depozitarului Naţional şi brokerilor –vînzîtori cu 10 zile înainte de punerea acţiunilor în vînzare.

Se stabilesc procedurile de organizare a licitaţiilor cu strigare, a concursurilor de selectare a brokerilor, plăţile pe care cumpărătorul trebuie să le achite în afara  costului acţiunilor procurate - impozitul privat, taxele    BVM şi ale Depozitarului Naţional, comisionul brokerilor.  Acestea vor fi transferate pe  conturile deschise la banca de decontare a Bursei şi a Depozitarului Naţional.

Adaugă comentariu

MAIB promotii