Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

O ORGANIZAŢIE NEGUVERNAMENTALĂ A DAT PUBLICITĂŢII LISTA PERSOANELOR ŞI ORGANIZAŢIILOR VINOVATE DE CONDAMNAREA MOLDOVEI LA CEDO

08.02.2008

Chişinău. Organizaţia obştească „Juriştii pentru Drepturile Omului” a dat publicităţii o nouă listă a persoanelor şi organizaţiilor vinovate de condamnarea Republicii Moldova la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO). Lista cuprinde vinovaţii de condamnarea Moldovei la CEDO în perioada decembrie 2006-decembrie 2007. Anterior, organizaţia a dat publicităţii lista persoanelor vinovate de condamnarea ţării pînă în decembrie 2006.         

Potrivit Agenţiei INFOTAG, pînă la 31 decembrie 2007, CEDO a emis hotărîri asupra unui număr de 105 cauze moldoveneşti, inclusiv în 20 de cauze – în 2006, şi în 60 – în 2007. Chiar dacă  în perioada de referinţă Moldova a fost condamnată de 60 de ori, lista persoanelor şi organizaţiilor este mult mai mare, la un dosar revenind mai mulţi vinovaţi. Pe listă figurează procurori, judecători, diferite ministere. 

„Scopul publicării acestor liste este de a contribui la sporirea responsabilităţii autorităţilor publice şi a transparenţei în actul decizional. Faptul că numele unei persoane este înscris în asemenea liste nu înseamnă numaidecît că această persoană urmează a fi trasă la răspundere materială sau penală. Totuşi, în cazul în care comportamentul oficialului constituie o infracţiune sau dacă greşeala acestuia a fost comisă intenţionat sau din culpă gravă, împotriva acestui oficial urmează a fi pornite proceduri penale şi, respectiv, civile. În R.Moldova, stabilirea gradului vinovăţiei este pusă în sarcina procuraturii”, se spune într-un comunicat de presă al organizaţiei.

Reprezentanţii ONG „Juriştii pentru Drepturile Omului” afirmă că  lista persoanelor vinovate de condamnarea Moldovei la CEDO a fost întocmită în baza informaţiilor deţinute de către avocaţii care au reprezentat reclamanţii la Curte şi în baza hotărîrilor CEDO. „Din acest motiv, ea ar putea să conţină inexactităţi. Această listă este incompletă, deoarece persoanele care au întocmit-o nu deţin toată informaţia relevantă”, precizează juriştii.

Adaugă comentariu

MAIB promotii