Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

NOUL ACORD R.MOLDOVA-UE VA FI ELABORAT ÎN BAZA PROGRESULUI PAUERM

19.02.2008

Chişinău, 19 februarie. (INFOTAG).  În baza progresului înregistrat în procesul de implementare a Planului de Acţiuni R.Moldova – Uniunea Europeană, UE este disponibilă să demareze reflecţiile asupra unui nou acord cu Moldova. Luni, la Bruxelles, au fost aprobate concluziile Consiliului pentru Afaceri Generale şi Relaţii Europene al UE la nivelul miniştrilor de Externe, transmite Agenţia INFOTAG cu referire la un comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAE IE).

Potrivit Agenţiei INFOTAG, Consiliul menţionează că relaţiile dintre R.Moldova şi UE înregistrează o dinamică pozitivă pe parcursul ultimilor 12 luni, dovadă fiind: intrarea în vigoare a Acordurilor privind facilitarea regimului de vize şi readmisie la 1 ianuarie 2008, deschiderea Centrului comun de eliberare a vizelor la Chişinău, în aprilie 2007. Consiliul subliniază eforturile UE în contextul contribuirii la reglementarea conflictului transnistrean şi notează angajamentele efective de prelungire a mandatului Misiunii UE de asistenţă la graniţa moldo-ucraineană (EUBAM) pentru următorii 2 ani, începînd cu 1 decembrie 2007.

UE acorda o atenţie deosebită consolidării în continuare a relaţiilor RM-UE şi optează pentru  continuarea procesului reformelor politice şi economice în  R.Moldova. „Eforturi continue sînt necesare în vederea consolidării democraţiei şi statului de drept, respectării drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului, libertăţii mass-media, inclusiv în contextul desfăşurării alegerilor parlamentare şi consolidării eforturilor pentru combaterea corupţiei, precum şi îmbunătăţirea climatului investiţional”, apreciază Consiliul UE, subliniind, în context importanţa deosebită a respectării depline a Acordului de Parteneriat şi Cooperare RM-UE şi a Planului de Acţiuni din cadrul Politicii Europene de Vecinătate, în special,  în ceea ce ţine de aspectele conexe de investiţii.
 
Consiliul aşteaptă Raportul de Progres al Comisiei, preconizat pentru aprilie 2008, care va oferi o bună oportunitate pentru  evaluarea în continuare a situaţiei.

Adaugă comentariu

MAIB promotii