Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

EX-PREMIERUL ION STURZA RENUNŢĂ LA AFACERI ŞI LA POLITICA PUBLICĂ ÎN MOLDOVA

10.03.2008

Chişinău. Ex-prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Sturza, a demisionat din funcţia de Director General al „Rompetrol-Moldova”, compania fiică a holdingului  „Rompetrol”, în legătură cu trecerea la lucru în holdingul “Rompetrol”, unde se va ocupa îndeaproape de integrarea în holdingul “KazMunaiGaz”, care a achiziţionat, în anul 2007, 75% din acţiunile „Rompetrol”, la un preţ de peste  $2 mlrd.

Sturza a comunicat  Agenţiei INFOTAG că holdingul “KazMunaiGaz” are planuri serioase de expansiune în aceastră regiune a Europei, inclusiv în R.Moldova. Ion Sturza a spus că, în viitorul apropiat, îşi va comercializa şi va transmite în administrare toate activele personale din R.Moldova, care se evaluează la aproximativ $4-5 mln. şi se va retrage din politica publică.

Întrebat dacă va rămîne în continuare consul onorific al Kazahstanului în R.Moldova, el a spus că îşi declină toate funcţiile  inclusiv cele onorifice, care ţin de activitatea sa personală în R.Moldova.

Ion Sturza a evitat să răspundă concret în care ţară intenţionează să locuiască, menţionînd doar că va fi un stat european, iar afacerea pe care o face este legată strîns cu ţări ca Germania, Austria şi România.

Mai înainte, Sturza declara că acţionarii „Rompetrol”, în frunte cu Dinu Patriciu, după comercializarea celor   75% din acţiuni către compania kazahă intenţionează să înfiinţeze un fond de investiţii cu active de $1 mlrd., care va face investiţii în economia României şi cea a Republicii Moldova. Se presupunea că Patriciu, ca cel mai important participant la tranzacţie, va organiza un fond de caritate de  $100 mln., din care vor fi finanţate programe educaţionale. Bunăoară, în România fondul ar fi urmat să ofere burse de studii unui număr de 5 mii de beneficiari.

Ion Sturza a subliniat că nu renunţă la ideea iniţială de înfiinţare a unui fond de caritate a familiei sale în R.Moldova, care să ajute studenţi să obţină studii moderne.

Adaugă comentariu

MAIB promotii