Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

MARIAN LUPU: PARLAMENTUL VA ANALIZA STUDIEREA LIMBII DE STAT DE CĂTRE MINORITĂŢILE NAŢIONALE

11.03.2008

Chişinău. O comisie parlamentară specială care va fi creată pe parcursul sesiunii curente va analiza problema studierii limbii de stat de către minorităţile etnice din R.Moldova. Comisia va aborda aspecte de elaborare a unor noi metode de predare a limbii de stat cetăţenilor alolingvi şi va monitoriza modul în care va fi implementat noul program, a informat, luni, Preşedintele Parlamentului, Marian Lupu, la o întrevedere cu reprezentanţi ai Ligii Studenţilor din cadrul Universităţii din Comrat.

Agenţia INFOTAG transmite cu referire la serviciul de presă parlamentar că tinerii găgăuzi au accentuat interesul deosebit de a studia limba de stat în cadrul unor programe speciale pentru minorităţile etnice pentru a se putea integra pe deplin în viaţa socială din Moldova.    

Marian Lupu a pledat pentru stabilirea unui dialog continuu dintre autorităţi şi reprezentanţii activi ai organizaţiilor de tineret din ţară în vederea dezbaterii în comun a problemelor cu care se confrunta tînăra generaţie şi identificării unor politici în domeniu care să reflecte necesităţile tinerilor din R. Moldova. Spicherul a salutat faptul că studenţii de la Universitatea din Comrat se implică activ în gestionarea afacerilor publice şi promovează punctul de vedere al tinerilor pe agenda de lucru a autorităţilor locale şi naţionale. „Este în interesul nostru comun ca tinerii să devină un partener de dialog dinamic şi implicat în viaţa publică”, a accentuat Lupu.

El a încurajat tinerii din UTA Găgăuzia să participe la Proiectul „Parlamentul Tinerilor”, lansat recent de forul legislativ de la Chişinău şi deschis tinerilor din întreaga ţară. În opinia şefului Legislativului, proiectul reprezintă o tribună oferită tinerilor pentru a le fi auzite vocea, doleanţele şi viziunile. „Rezoluţia tinerilor, care va marca finalitatea proiectului, va fi examinată foarte serios de către autorităţi”, a adăugat Marian Lupu.

Adaugă comentariu

MAIB promotii