Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

CURTEA SUPREMĂ DE JUSTIŢIE VA EXAMINA DOSARUL LUI VALERIU PASAT

11.03.2008

Chişinău. Marţi, Curtea Supremă de Justiţie  (CSJ) a Republicii Moldova urma să reia examinarea dosarului ex-ministrului Apărării, Valeriu Pasat, care locuieşte acum la Moscova şi este consilier al preşedintelui Consiliului de Administraţie al RAO „EES Rossii”, dar procesul a fost amînat din cauza îmbolnăvirii judecătorului.

Alexandru Tănase, avocatul lui Pasat, a comunicat  Agenţiei INFOTAG că, CSJ  a acceptat să examineze recursul avocaţilor şi cel al Procuraturii Generale la sentinţa pe care Curtea de Apel Chişinău a emis-o în dosar.

Pasat fusese arestat pe 18 martie 2005 şi acuzat de depăşirea atribuţiilor de serviciu în tranzacţia de comercializare a 21 de avioane MIG-29 şi a altor arme din dotarea Armatei Naţionale. În ianuarie 2007, el a fost condamnat la 10 ani de închisoare, iar în iulie Curtea de Apel l-a achitat  în partea de dosar privind încălcările la comercializarea avioanelor, dar a lăsat în vigoare pedeapsa de cinci ani de închisoare pentru fraude la vînzarea sistemelor de rachete „Uragan”. Valeriu Pasat care pînă atunci se aflase la închisoare timp de 2,5 ani, a fost amnistiat şi eliberat în sala de judecată. În aceeaşi zi, el a plecat la Moscova şi nu s-a mai întors la Chişinău.

Procuratura Generală a Republicii Moldova insistă că Pasat este vinovat şi a atacat sentinţa de achitare la CSJ. Pe de altă parte, avocaţii cer achitarea deplină a ex-ministrului Apărării şi reabilitarea oficială a acestuia.

Tănase, care va reprezenta interesele lui Valeriu Pasat la CSJ, a spus că acţiunile ulterioare ale avocaţilor vor depinde de decizia acestei instanţe.  „Aceasta este instanţa supremă din R.Moldova, a cărei decizii se consideră irevocabile şi pot fi atacate doar la Curtea Europeană a Drepturilor Omului  (CEDO).  Dacă instanţa moldovenească îl va achita pe Pasat, nu ne vom adresa curţii de la Strasbourg, iar în caz contrar, precum am promis, vom depune la CEDO o cerere împotriva Guvernului Moldovei”, a subliniat Tănase.

El a reiterat faptul că scopul principal al avocaţilor este să obţină anularea sentinţei în privinţa lui Pasat, într-o dezbatere publică cu procurorii.

Adaugă comentariu

MAIB promotii