Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

DUMA DE STAT A RUSIEI VA PROPUNE FORME NOI DE COOPERARE CU REPUBLICILE AUTOPROCLAMATE

13.03.2008

Chişinău. Joi, în Duma de Stat a Rusiei au început audierile parlamentare „Cu privire la situaţia  reglementării conflictelor de pe teritoriul CSI şi apelurile către Rusia privind recunoaşterea independenţei Republicii Abhazia, Republicii Osetia de Sud şi RMN". La finalul audierilor, Duma va aproba recomandări pentru Guvernul rus, camera superioară şi cea inferioară ale parlamentului rus, pentru regiunile Rusiei.

Potrivit Agenţiei INFOTAG, Alexei Ostrovski, preşedintele Comitetului pentru CSI şi relaţiile cu conaţionalii al Dumei de Stat, membru al partidului liberal democrat rus, a declarat recent, într-un interviu, acordat agenţiei  Regnum, că toţi participanţii la audieri îşi pot formula opiniile într-un mod absolut deschis. Potrivit lui Ostrovski, ar putea exista mai multe forme de relaţii cu republicile autoproclamate:  recunoaşterea, nerecunoaşterea sau statutul amînat. Nu se exclud nici variante ca „modificarea formatului de relaţii în cadrul cooperării ministerelor şi departamentelor federale cu instituţiile similare din republici – inaugurarea de misiuni ruse în teritoriile respective şi modificarea cooperării economice, militare”.

Deputatul rus a opinat că ar fi oportun ca Guvernului să i se propună schimbarea formatului relaţiilor cu republicile autoproclamate, în primul rînd, cu Abhazia şi Osetia de Sud. „Noi în Duma de Stat credem că situaţia în jurul RMN este diferită. În cadrul reglementării transnistrene s-au conturat anumite progrese pozitive, au fost întreprinşi anumiţi paşi şi aceasta ne dă speranţa că, conflictul transnistrean va fi rezolvat în timpul apropiat,  pe cînd situaţia cu Abhazia şi cu Osetia de Sud este diametral opusă. Rusia nu aplică politica de dublu standard, spre deosebire de partenerii de peste ocean şi cei din Europa de Vest.  Dacă poziţia nu ar fi unică, în cazul în care conducerea Rusiei ar dori, independenţa teritoriilor nerecunoscute din spaţiul postsovietic ar fi fost declarată şi susţinută chiar în ziua următoare celei în care a fost declarată independenţa Kosovo. Dar avem unele dubii asupra viitorului destin al republicilor autoproclamate. Există forţe politice gata să recunoască republicile imediat, există forţe politice care spun că recunoaşterea este imposibilă, există forţe care studiază problema şi în perspectivă îşi vor formula poziţia definitiv. Mereu putem face un pas anumit, dar mereu trebuie să ne gîndim la urmările acestuia, în primul rînd, pentru Rusia”, a subliniat Ostrovski.

Adaugă comentariu

MAIB promotii