Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

PREŞEDINTELE VLADIMIR VORONIN A CRITICAT PARTIDELE DE OPOZIŢIE

17.03.2008

Chişinău. Preşedintele Vladimir Voronin a criticat dur partidele de opoziţie din R.Moldova. Acestui subiect i-a fost dedicată partea finală a raportului politic, pe care Voronin l-a prezentat la congresul al şaselea al Partidului Comuniştilor din R.Moldova (PCRM), aflat la guvernare, la care Voronin a participat în calitate de lider al partidului.

Potrivit Agenţiei INFOTAG, Voronin şi-a anunţat din start intenţia de a prezenta toate deciziile şi realizările PCRM pentru şapte ani de guvernare în ţară „în oglinda propunerilor de alternativă, pe care le-au lansat oponenţii din alte partide politice”. El a amintit că, în anul 2001, PCRM a devenit primul partid comunist din Europa, „care a reuşit să ridice drapelul roşu de asupra întregii ţări” şi care a repurtat deja „două victorii parlamentare într-o competiţie onestă, democratică cu oponenţii”.

Liderul PCRM a afirmat că recentele alegeri locale au arătat că perspectiva de ajunge iarăşi în opoziţie nu este tocmai fantastică, iar publicitatea la realizările din trecut nu îi prea impresionează pe alegători; că un alegător exigent îşi poate căuta noi favoriţi politici, care nu sînt împovăraţi prin construcţii ideologice sofisticate; că un partid care nu se agaţă de putere în fel şi chip, care nu monopolizează mass-media, nu intenţionează fraudarea alegerilor trebuie să ia în calcul mereu aceste lucruri; că în cei şapte ani (cît comuniştii se află la putere – nota I.) opoziţia nu a avansat nici o propunere privind rezolvarea problemelor social-economice; că vreo cincisprezece partide, care formează zilnic o opoziţie în raport cu PCRM, nu au dat naştere nici unei idei despre cum poate fi reformat mai eficient sistemul sănătăţii, învăţămîntul, ştiinţa.

Vladimir Voronin a opinat că partidele de opoziţie nu au doctrină socială, nu pot răspunde întrebării dacă, în cazul în care vor ajunge la putere, plănuiesc majorări de salarii şi pensii şi de unde vor lua fondurile necesare majorărilor. Liderul PCRM a spus că „stimaţii oponenţi din tabăra dreaptă, toţi aşa-zişii liberali, naţional-liberali, social-liberali şi alţi „creatori” al prosperării de piaţă nu au propus nimic pentru depăşirea situaţiei de impas în care se afla ţara”; că „după ce privatizarea a fost încheiată complet, „întreaga energie” de creaţie” a acestor domni a secat, s-a evaporat pentru totdeauna”. „Nici o idee! Nici un plan de dezvoltare! Nici un program sectorial”, a menţionat Voronin.

El a apreciat că pînă la venirea la putere a PCRM, exista “o viziune profund conspirată asupra aspectului ţării, în ajun de capitulare”; că „ţara era jefuită cu bună ştiinţă, i se distrugea întregul potenţial, pentru ca ea să fie mai uşor de îngenuncheat la venirea noilor stăpîni din România, pentru înfăptuirea marelui act al unirii”.

Voronin şi-a îndemnat colegii de partid să se pregătească serios de viitoarele alegeri parlamentare. „Înţelegem că în noua bătălie electorală  nu va fi loc pentru seminuanţe. Se va da lupta între alb şi negru. Între continuarea dezvoltării şi dorinţa de a-i pune capăt odată şi pentru totdeauna, între perspectiva socială şi reacţia înrăită”, a estimat liderul PCRM.

Adaugă comentariu

MAIB promotii