Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

DUPĂ PRIMA ETAPĂ A UNUI CONCURS INTERNAŢIONAL, TREI ECHIPE DIN R.MOLDOVA S-AU CLASAT ÎN PRIMELE ŞASE LOCURI

17.03.2008

Chişinău. După prima etapă a concursului internaţional de dezbateri „The people speak”, organizat de Asociaţia internaţională „IDEA” şi finanţat de ONU, trei echipe din R.Moldova, reprezentînd liceele „Mircea Eliade” şi „Prometeu” şi gimnaziul „Pro Succes”, s-au clasat în primele şase locuri.

Galina Filip, antrenoarea clubului de dezbateri de la gimnaziul „Pro Succes”, a relatat corespondentului „INFOTAG”, că la fiecare din cele două etape ale concursului, echipele organizează o dezbatere publică, elaborează eseuri şi articole, realizează diverse reportaje video, avînd pentru prima etapă drept temă de discuţie - „Modalităţile de reducere a emisiilor de carbon”, iar pentru cea de-a doua - „Apa – resursă naţională sau globală?”.

Toate materialele video şi scrise sînt trimise Asociaţiei „IDEA” din New York, care evaluează prestaţia fiecărei echipe şi o notează cu un anumit număr de puncte.

În urma rezultatelor primei etape, pe locul I s-a clasat o echipă de la un liceu din Slovacia, pe locul II – cea de la liceul „Mircea Eliade”, III – de la gimnaziul „Pro Succes”, IV – de la liceul „Prometeu”, toate din Moldova, iar pe locurile V şi VI s-au plasat o echipă din Chile şi, respectiv, din Bulgaria.

La concurs participă circa 300 de echipe din întreaga lume, dintre care 48 din India, 44 din Bulgaria, 25 din Moldova, 17 din Ucraina, 11 din Rusia, 1 din România.

Primele şase echipe ajunse în finala concursului vor participa la Summitul „Youth leadership”, care va avea loc în New York, SUA, în perioada 17-19 iulie 2008.

SUA participă separat la concurs şi va delega la Summit 10 echipe.

Concursul are drept scop implicarea tinerilor în identificarea soluţiilor pentru cele mai stringente probleme ale omenirii. Acesta a început în septembrie 2007 şi va finaliza în mai 2008.

INFOTAG precizează: În R.Moldova există circa 80 de cluburi de dezbateri coordonate de „Liga Naţională  de Dezbateri Preuniversitare din Moldova”.

Adaugă comentariu

MAIB promotii