Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

GUVERNUL A STABILIT MODUL DE COMERCIALIZARE A ACTIVELOR NEUTILIZATE ALE ÎNTREPRINDERILOR

20.03.2008

Chişinău.  Guvernul a stabilit  modul de determinare şi comercializare a activelor neutilizate ale întreprinderilor. Regulamentul aprobat în şedinţa de miercuri a Executivului prevede comercializarea clădirilor, a tehnicii de calcul, a aparatajelor, autovehiculelor, construcţiilor nefinalizate, a altor mijloace fixe. Încăperile nelocuibile neutilizate ale întreprinderilor de stat şi municipale, ale societăţilor comerciale cu capital integral public şi ale instituţiilor publice nu cad sub incidenţa regulamentului, transmite Agenţia INFOTAG.
 
Activele din categoriile  sus-menţionate urmează să fie vîndute dacă  nu au fost utilizate o perioadă de timp îndelungată în procesul de producţie, dacă folosirea lor este nerentabilă, dacă  ele se înlocuiesc cu altele mai  noi. Conducătorii întreprinderilor care intenţionează comercializarea activelor neutilizate urmează să obţină autorizaţie de la autorităţile publice locale după ce o comisie formată de întreprindere determină care active pot fi scoase la vînzare. Întreprinderile incluse pe prima listă a obiectivelor supuse privatizării vor primi autorizaţia de la Agenţia  Proprietăţii Publice.

Activele  neutilizate vor fi vîndute exclusiv la licitaţii cu strigare. Dacă valoarea estimativă a activelor depăşeşte 50 mii lei,  licitaţiile  cu strigare vor avea loc la Bursa Universală de Mărfuri a Moldovei.  Comisia de licitaţie va stabili preţul de licitare a activelor în funcţie de propunerile întreprinderilor. Preţul  nu va fi mai mic decît valoarea de piaţă a activelor, stabilită de evaluatorul licenţiat.  Activele nesolicitate pe parcursul ultimelor  12 luni la 2 licitaţii cu strigare vor fi scoase la licitaţii cu reducere.

Regulamentul aprobat, spre deosebire de cel în vigoare, nu permite comercializarea activelor prin negocieri directe, considerată o procedură netransparentă.

Comentarii [ 3 ] Adaugă

  1. 13.09.2014 04:59:39
  2. 16.02.2016 12:20:22
  3. 26.09.2017 06:56:30

Adaugă comentariu

MAIB promotii