Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

EXPERŢI INTERNAŢIONALI SUGEREAZĂ MOLDOVEI SĂ FIE MAI INSISTENTĂ ÎN INTEGRAREA EUROPEANĂ

27.03.2008

Chişinău. R.Moldova trebuie să fie insistentă şi consecventă în promovarea politicii de integrare europeană, au opinat, joi, experţi internaţionali, care participă la a doua conferinţă internaţională anuală „Reglementarea conflictului transnistrean în contextul europenizării Moldovei”, organizată de Asociaţia pentru Politică Externă (APE), cu suportul Ambasadei Marii Britanii la Chişinău.

Potrivit Agenţiei INFOTAG, şeful Delegaţiei Comisiei Europene în R.Moldova, Cesare de Montis, a apreciat că, în ultima vreme, Moldova a înregistrat succese importante în relaţiile cu Uniunea Europeană, dar nu trebuie să se oprească la aceste realizări, ci să-şi continue eforturile consecvente şi insistente în domeniul integrării europene.

Aceeaşi părere a fost enunţată de vicesecretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Letoniei, Zigmantas Pavilionis, care a subliniat că, Comisia Europeană nu a dat încă o apreciere definitivă îndeplinirii Planului de Acţiuni R.Moldova – UE de către Moldova şi „este greu de spus care vor fi relaţiile în viitor”.

„Oricum, la Chişinău trebuie să se ţină minte că Planul de Acţiuni presupune adoptarea, dar şi implementarea legilor. Uniunea Europeană şi Consiliul Europei au formulat recomandări în acest sens, care trebuie studiate atent la Chişinău.  Încă nu a venit timpul să se discute care document UE ar putea să semneze cu Moldova. Adoptarea unui Plan de Acţiuni nou pentru Moldova este posibilă, dar pentru aceasta ţara trebuie să impresioneze UE prin intenţiile serioase de promovare a reformelor. Doar în acest caz, relaţiile Moldovei cu UE ar putea fi ridicate la un nivel calitativ nou. Deocamdată există un „geam de posibilităţi” de care Moldova poate să profite, dar acesta se închide în virtutea diferitelor cauze. Este foarte important ca forţele politice de la Chişinău să ajungă la un consens intern asupra politicii de integrare europeană a ţării. Acest fapt este actual mai ales avînd în vedere pregătirile de alegerile parlamentare, care au demarat în Moldova. De asemenea, e necesară diversificarea politicii externe, activizarea relaţiilor cu ţările vecine, România şi Ucraina. Prietenii niciodată nu sînt prea mulţi”, a subliniat Pavilionis.

El a mai estimat că pentru Moldova este mai bine să avanseze pe plan de integrare europeană decît pe cel al reglementării conflictului transnistrean, pentru că în rezolvarea conflictului sînt antrenaţi mai mulţi jucători cu diferite interese. „Totuşi, iniţiativele prezidenţiale de întărire a măsurilor de încredere, misiunea  EUBAM şi alţi factori au avut un rol pozitiv în reglementare. Cu toate acestea, trebuie să fim foarte prudenţi ca să nu trecem de „linia roşie”, după care sînt periclitate  integritatea teritorială şi suveranitatea Moldovei. În reglementarea transnistreană nu totul este în mîinile Moldovei şi, ca să nu se treacă de această linie, toate negocierile şi consultările trebuie purtate în formatul «5+2», a afirmat diplomatul leton.

Adaugă comentariu

MAIB promotii