Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

ÎN MOLDOVA VA FI ÎNFIINŢATĂ ACADEMIA „VALMI-BERUF”

28.03.2008

Chişinău. Pe 1 aprilie, în Moldova se va deschide academia  „Valmi-Beruf” – un centru de instruire specializat, care va oferi cursuri în materie de organizare a procesului de business la staţiile de deservire tehnică (SDT), programe tehnice şi echipamente de diagnosticat noi, folosite la reparaţiile de automobile. Autorii proiectului sînt companiile „Valmi Automotive Moldova” şi “Beruf-Auto”.

Solicitat de Agenţia INFOTAG, Alexei Vinogradenco, directorul companiei „Valmi Automotive Moldova”, a spus că proiectul este o premieră pentru Moldova, dar în Ucraina o asemenea academie funcţionează cu succes de mai mulţi ani. “Ideea iniţierii proiectului a venit în contextul problemei globale a pieţei CSI – deficitul de personal calificat. Scopul principal al academiei este familiarizarea specialiştilor cu echipamentele noi, dar şi instruirea proprietarilor de staţii tehnice cum să cîştige bani”, a comunicat el.

„Beruf-Auto”, partenerul proiectului, se angajează să instruiască personalul, să instaleze, iar apoi să întreţină echipamentele auto de diagnosticat performante. Directorul companiei, Vladimir Veilert, susţine că intenţia de înfiinţare a academiei vine de la înţelegerea structurii staţiilor de servicii auto şi posibilitatea de a împărţi cunoştinţele cu specialiştii.

La training-uri, o atenţie specială va fi acordată „Autofit” – reţelei europene de servicii pentru automobile, care se implementează şi în Moldova.  “Valmi Automotive Moldova” le propune staţiilor tehnice să devină un serviciu de reţea „Autofit”. Specialiştii afirmă că opţiunea în favoarea echipamentelor europene şi a standardelor de deservire mai avansate vor face neapărat ca centrele tehnice să fie mai profitabile.

Companiilor disponibile să colaboreze, dar care nu au fonduri suficiente, li se oferă echipamente în leasing. Serghei Russov, preşedintele consiliului de administraţie al companiei „Leasing-Profit”, a precizat că beneficiarii de leasing vor avea de plătit o cotă iniţială de  30% din valoarea totală a echipamentelor. Dobînda este de 15% în euro şi 23% - în lei moldoveneşti, iar contractul se întocmeşte în 24 de ore după depunerea pachetului de documente complet.

Adaugă comentariu

MAIB promotii